Mountainbike clinics scholieren Bossenburgh en Vlissingen in Beweging

Algemeen

VLISSINGEN – Op 4 woensdagmiddagen in maart, april en mei wordt voor leerlingen van de Bossenburghse basisscholen “De Wissel” en de “De Omnibus” en voor de leerlingen van het voortgezet onderwijs van het Scheldemond College en CSW Bestevaer mountainbike clinics gegeven op het MTB parcours Weyevliet aan het Bossenburghpad. Ook kan via het project “Vlissingen in Beweging” (basisschoolleerlingen groep 5 t/m 8) deelgenomen worden. De clinics worden afgesloten met een scholierenwedstrijdje op een nader te bepalen datum.

Het is al langer een wens om het gebruik van het nieuwe parcours te stimuleren. Door de jeugd uit de buurt uit te nodigen geven we daaraan een prima aanzet menen we. Daarnaast hebben we de samenwerking gezocht met het project “Vlissingen In Beweging“.

 

Behoor je tot de doelgroep? Lees dan snel verder!!!!!

 

In 4 trainingen, gegeven door instructeurs van ATB Team X-Treme (KNWU) en een afsluitende wedstrijd ga je kennismaken met de beginselen van het mountainbiken. Onder leiding van de instructeurs ga je o.a. slingeren over smalle paadjes, over boomstammetjes, door los zand en van steile heuveltjes naar beneden. Leer je je evenwicht te bewaren, goed te schakelen en hoe je veilig moet remmen. Ook maak je kennis met verschillende behendigheidsspelletjes op je fiets. De trainingen duren ongeveer 1 tot 1,5 uur waarin je over hindernissen op het parcours Weyevliet in Vlissingen gaat biken. De training wordt gehouden op echte mountainbikes van X-Treme en je wordt uitgerust met een helm.

Periode:
Woensdag 9 maart 2016 14.00 tot 15.30 uur
Woensdag 30 maart 2016 14.00 tot 15.30 uur
Woensdag 20 april 2016 14.00 tot 15.30 uur
Woensdag 11 mei 2016 14.00 tot 15.30 uur
afsluitende wedstrijd (datum nog nader te bepalen)

Als je een eigen mountainbike hebt mag je deze meenemen. Geef dit aan bij je aanmelding.
Het gebruik van je eigen fiets is op eigen risico, eventuele schade kan niet verhaald worden op de organisatie. De activiteiten vinden plaats op het mountainbike parcours Weyevliet, Bossenburghpad, Vlissingen.

 

20160302-1 Affiche MTB clinics 2016 GIB-VIB Weyevliet Vlissingen