Mooie start Zeeuwse ATB wintercompetitie in Wolphaartsdijk

Algemeen

WOLPHAARTSDIJK – Ze hadden het weer puik voor elkaar de mannen en vrouwen van het organisatiecomité Wolphaartsdijk MTB. Elk jaar weer weten ze een leuk rondje uit te zetten in en om het natuurgebied “de Schelphoek” aan het Veerse meer. Alle elementen voor een aantrekkelijke wedstrijd waren in het gelegenheid parcour opgenomen.

Het is altijd weer even wennen en aftasten bij de eerste wedstrijd van de Zeeuwse ATB wintercompetitie. Hoe ging het ook alweer, wat zijn de veranderingen in het reglement, hoe staan de tegenstanders er voor, dit najaar.

Dát werd al snel duidelijk in de jeugdcategorieën. De spirit zat er al meteen goed in!! Stevige duels werden er uitgevochten aan de oever van het Veerse meer.

Finn Blomaard mocht zich de eerste winnaar van de dag noemen. Hij schreef de wedstrijd t/m 8 jaar op zijn naam. Senna Klaasse werd 1e meisje.  Xander v.d. Cruijssen wist zijn naaste concurrenten te verschalken en won bij de jeugd 9 en 10 jaar, terwijl Rosita Reinhout 1e meisje werd. Bart (starfighter) Kastelein “vloog” over het parcours en werd afgetekend 1e bij de 11 en 12 jarigen. Britt de Grave werd als 1e meisje gehuldigd. Bij de 13 en 14 jarigen was de winst voor Martijn Steenblok.

Bij de Nieuwelingen (15+16 jaar) was de winst voor Jarmo Visser.

Daarna was het de beurt aan de oudere categorieën en ook daar werd flink aan de boom geschud. Liggen de kaarten nu op tafel of is dit slechts een voorzichtige start van deze en gene?We gaan het zien.

Een flinke groep ging van start bij de mannen 40 plussers. Franky Taelman kon de bloemen van de overwinning mee naar huis nemen. Jan Minnaard ontving de prijs voor de 1e 50-plusser. Bij de Dames bleek Simone Cornelisse de sterkste en Edzard van Ewijk zegevierde bij de Mannen 17+.

Een impressie van de wedstrijd jeugd 9 en 10 jaar (door Jacco van Iwaarden).
Klik voor de volledige uitslagen

 

Het reglement, mededelingen, officiële wedstrijduitslagen en klassementen worden geplaatst, op www.wielren.info , wedstrijduitslagen tevens op www.tmzzeeland.nl en Mylaps resultaten.