UPDATE Mooie dag JMW in Beesel op 21 Mei

Algemeen

20160521-8 LJC Beesel - fot Bart Kastelein kleinBEESEL – Dat is vroeg op voor de zaterdagochtend. Om 06.00 uur staan we op om de hond uit te laten, douchen, ontbijten, omkleden, auto inpakken en rijden maar…onderweg naar Beesel.
Ergens op de snelweg zien we ook de familie Houmes rijden die dezelfde kant opgaan.

Aangekomen in Beesel worden we door de parkeerwachters netjes op het veld gezet. Ook de familie Blommaard is er net aangekomen en staat 2 auto’s achter ons. Terwijl we de auto’s uitpakken komt Michel Nuijten ons melden dat de teamtent inmiddels staat. Dat is mooi en we lopen en/of fietsen gezamenlijk die kant op.

 

 

Na de inschrijving en de fietskeuring gaat onze X-Treme jeugd Britt, Melissa, Nina, Finn, Jochem en Tom gezamenlijk het parcours verkennen. Ze komen enthousiast terug want het is een zwaar en technisch rondje…echt iets voor onze jeugd dus.

I20160521-9 LJC Beesel - fot Bart Kasteleinnmiddels is ook de familie Kastelein gearriveerd en sluiten Rob en Bart ook aan om het parcours te gaan verkennen. De temperatuur begint inmiddels al aardig op te lopen, het beloofd een ‘’heet’’ dagje te worden.

Om 10.30 uur start de cat. 1 met Britt vanaf rij 3 en Melissa vanaf rij 1. Na 15 minuten wedstrijd finisht Melissa als 4e meisje en Britt als 9e meisje. Een mooi begin van de dag.
Om 11.00 uur start cat. 2 met Nina vanaf de 1e startrij en Finn vanaf rij 2. Na zo’n 20 minuten wedstrijd en leuke wisselingen in de posities finisht Nina als 2e meisje en Finn als 7e jongen.
Dan is het om 11.30 uur de beurt aan cat. 3 met Rob. De strijd gaat in het begin nog gelijk op met de concurrentie, maar als de concurrentie ff verkeerd schakelt vlak voor de lastige S-bocht naar beneden reageert Rob direct en loopt uit. Met een behoorlijk voorsprong finisht hij dan ook na 25 minuten wedstrijd als 1e over de eindstreep en is hij winnaar van deze categorie. Alweer een podium plaats dus

Om 12.00 uur is de beurt aan cat. 4 met Jochem. Omdat hij niet veel wedstrijden kan meerijden moet hij achteraan het veld op de laatste startrij vertrekken. De start is goed en direct wat naar voren. Op de technische stukken pakt hij telkens wat plaatsjes. Door een onverwachte val gaat hij weer wat plaatsen terug maar na zo’n 30 minuten wedstrijd komt hij als 15e jongen over de streep. Een mooie prestatie.

In de pauze is de prijsuitreiking van de eerste 4 categorieën waarbij we met z’n allen genieten van de podiumplaatsen van Nina 2e en Rob 1e. Wat ziet dat er toch mooi uit die X-Treme kleding op het podium!

20160521-8 LJC Beesel - fot Bart Kastelein20160521-6 LJC Beesel - fot Bart KasteleinInmiddels is ook de familie Steenblok en Piso gearriveerd en gaan Alex, Tom en Martijn inrijden en parcours verkennen voor hun wedstrijden.

Om 13.30 is het de beurt aan cat. 5 met Bart vanaf startrij 1 en Alex vanaf een van de achterste rijen. Wat een geweldige start heeft Alex want hij schuift direct veel plaatsen op en ook tijdens de wedstrijd laat hij zien dat hij er zin in heeft. Ook Bart is heel goed bezig en is in een mooie strijd verwikkeld met Rens van mountainbike vereniging Bar End. Bart blijft druk zetten en dan maakt Rens een fout waarvan Bart direct profiteert. Bart komt dan ook na 35 minuten wedstrijd als 1e over de eindstreep en is, net als zijn broer Rob eerder op de dag, de winnaar.

Alex komt als 12e jongen over de streep en mag daar heel tevreden over zijn. Mooie prestaties ook weer in deze categorie van onze jeugd.
Om 14.15 uur is Tom aan de beurt in cat. 6.  Hij start vanaf de 6e startrij en heeft een prima start. Tijdens de wedstrijd schuift hij al snel plaatsen naar voren en ondanks verschillende valpartijen komt hij na 45 minuten als 15e jongen over de finish. Een hele goede prestatie.

Als laatste start Martijn om 15.15 uur voor zijn wedstrijd in cat. 7 Martijn start vanaf de 2e rij en gaat direct na de start goed mee. Er ontstaat een kopgroep en Martijn zit in de achtervolgende groep. Dit is een leuke strijd om te zien en wat gaan die jongen en meisjes van cat. 7 hard over het parcours. Wat een tempo! Martijn finisht na 55 minuten wedstrijd op een mooie 9e plaats bij de jongens.

Nu iedereen geweest is er nog de prijsuitreiking van de categorieën 5, 6 en 7. Ook hier kunnen we weer met z’n allen juichen, roepen en lawaai maken want Bart staat op de hoogste trede in cat. 5

20160521-5 LJC Beesel - fot Bart Kastelein

20160521-7 LJC Beesel - fot Bart Kastelein

Wat een top dag was het in Beesel met de mooie prestaties van onze jongens en meisjes.

Wat is het mooi om te zien dat we in alle categorieën vertegenwoordigd waren als X-Treme en dat alle kinderen die op dat moment niet zelf moesten rijden heel hard de andere aan stonden te moedigen. Ook daarin was X-Treme zeker winnaar in Beesel…wat een team!

Jürgen Westerhof
23 Mei 2016

 

Zie het filmverslag van Alex Piso.