Mooi podium en sterke winnaars Zomercup/Zeeuws Kampioenschap

Algemeen

20160514-8 Zomercup  OZK Wemeldinge Start Nieuwelingen - foto Cycling PicturesWEMELDINGE – Afgelopen zaterdag is in het Wemeldingse bos het Open Zeeuws kampioenschap Mountainbike verreden. Wielercomité Teamwerk uit Wemeldinge had voor deze wedstrijd een technisch parcours uitgezet met veel draaien en keren. Er zijn 94 renners op de wedstrijd afgekomen, met daarbij ook veel renners die dit jaar nog niet eerder aan de wedstrijden van de X-Treme ATB Zomercup hadden meegedaan. Er stonden veel nationale toppers aan de start! Bert van Gils was speaker afgelopen zaterdag en de jury was in de vertrouwde handen van TMZ.

 

 
Het parcours had een lengte van ca. 1,8 km. De eerste jeugdwedstrijd startte om 12.30 uur met 13 deelnemers in cat 0 – 1 en 9 deelnemers in categorie 2 – 3. In categorie 0 – 1 was Maike Tazelaar weer een klasse apart, voor Sam Mullaert en Mart van Cadsand. Senna Klaasse was het beste meisje.
 
In Categorie 2 – 3 werd de wedstrijd tussen o.a. de 2 Nederlandse kampioenen Rob Kastelein en Nina Houmes beslist in het voordeel van Rob. Senna Remijn werd derde.
 
Ook in cat 4 – 7 hadden we met 16 deelnemers een mooi groot startveld. De strijd om de eerste plek ging hier tussen de Zeeuwse bikers Dies Moelker en Bart Kastelein, met Jordy van Heist uit Den Dungen als 3e man. Bart had halfweg de wedstrijd een voorsprong genomen maar kwam jammer genoeg ten val op het parcours. Dies en Jordy konden zo weer aansluiten en in de eindsprint had Dies Moelker de langste adem, hij kon de mooie door de Teamwerk/Beebikes/Nutswerk gesponsorde Zeeuws kampioenstrui aantrekken. Jordy was tweede in de eindsprint, Bart is derde geworden.
 
Bij de Nieuwelingen ging de kampioenstrui naar Jarmo Visser uit Heinkenszand. Koen Reijnhout had zijn dag niet afgelopen zaterdag, dus de gehoopte strijd tussen Koen en Jarmo bleef uit afgelopen zaterdag. Koen werd tweede en Martijn Steenblok stond als derde op het podium. De foto’s bij dit stukje zijn genomen door Cycling pictures Marcel Visser, dank daarvoor!
 
Bij de Vrouwen was het Didi de Vries uit Wilhelminadorp die onbedreigd heeft laten zien dat ze de sterkste was. Ze had een flinke voorsprong opgebouwd op het zware parcours. Mieke de Craene uit Evergem was tweede, Emma Verloop is derde geworden.
 
Bij de Veteranen stonden 21 rijders aan de start, waaronder een flink aantal Belgische rijders. Dennis Raadtgever uit Kapelle stond ook aan de start, hij was de belangrijkste concurrent om Dirk Verstraate van de Zeeuwse kampioenstitel af te houden. De winst in de wedstrijd ging naar Bart Claeys, die daarmee ook de derde wedstrijd van de X-Treme zomercup wist te winnen. Jurgen Driesen uit Merksplas werd tweede en Dirk Verstraate was op plek 3 de beste Zeeuw en mag dus een jaar de Zeeuws kampioenstrui dragen.
 
In de A categorie (Mannen 17+) stond een sterk deelnemersveld aan de start. Een sterk blok van team Beebikes/Nutswerk en verder een groep sterke eenlingen zoals de jongeren Joppe de Vries uit Wilhelminadorp en Marijn Vermue uit Nisse. Ook uittredend Zeeuws kampioen Daniël Paardekoper stond aan de start.
 
Dick van den Berg uit Gapinge had de kopstart en nam direct een leuke voorsprong. Daarachter zat eerst een redelijk grote groep kanshebbers die later in de wedstrijd in stukken zou vallen. De verschillen werden echter niet veel groter in de kop van de wedstrijd en gaandeweg kwam een groepje met daarin Thijmen van de Vrede, Danny Sleeckx en Joppe de Vries steeds dichter bij de koploper. Thijmen van de Vrede wist het gat met Dick van den Berg dicht te rijden, en even later gingen ook Danny Sleeckx en Joppe de Vries Dick van den Berg voorbij.
 
Ook nu bleef de voorsprong van Thijmen van de Vrede beperkt, zeker in de laatste ronde kwam het duo Danny Sleeckx en Joppe de Vries nog heel erg dichtbij, maar uiteindelijk ging Thijmen als eerste over de finish.
 
We hebben leuke wedstrijden gezien, met veel deelnemers en een afwisselend wedstrijd verloop. Dit resulteerde in een mooi podium met sterke winnaars. 

 

20160514-1 Zomercup Wemeldinge Podium 0 - 1 - foto Cycling Pictures20160514-2 Zomercup Wemeldinge Podium 2 - 3 - foto Cycling Pictures20160514-3 Zomercup Wemeldinge Podium 4 - 7 - foto Cycling Pictures20160514-4 Zomercup Wemeldinge Podium Nieuwelingen - foto Cycling Pictures20160514-5 Zomercup Wemeldinge Podium Vrouwen - foto Cycling Pictures20160514-6 Zomercup  OZK Wemeldinge Podium Mannen 17 - foto Cycling Pictures20160514-7 Zomercup  OZK Wemeldinge Podium Mannen 40 - foto Cycling Pictures