Modder in Middelharnis aan de voet van “Col de Menheerse”

Algemeen

20160118-3 Middelharnis berg foto Corine De Vries-van Der GijzeMIDDELHARNIS – Afgelopen zaterdag werd de 3e editie van de mountainbike wedstrijd op de berg van Middelharnis verreden. De vele kuubs nattigheid die de afgelopen weken gevallen zijn maakten het parcours spectaculair in deze voorlaatste wedstrijd van de Zeeuwse ATB wintercompetitie 2015-2016. Gelukkig was het zaterdag zo goed als droog, met een straf windje en zelfs een zonnetje was het nog aardig te doen op de flanken van de “Col de Menheerse”.

 

 

 20160118-1 Middelharnis berg foto organisatie20160118-2 Middelharnis berg foto organisatie

Ondanks de nattigheid had de organisatie er met veel werk een leuk parcours van weten te maken. Lekkere klimmen, dito afdalingen en met veel draaien en keren werd het bochtenwerk voor sommigen de scherprechter. Een boog, veel beachflags en een heuse brug tussen de col van de 2e en de 3e categorie maakten dat het er feestelijk uitzag. 

 

20160118-3 Middelharnis berg foto Corine De Vries-van Der GijzeDe organisatie dankt de vrijwilligers en sponsoren die deze wedstrijd mogelijk hebben gemaakt, zeker na de barre weersomstandigheden van afgelopen week. Een paar foto’s zeggen echter meer meer als tekst. Zie hiervoor https://nl-nl.facebook.com/WielerrondevanMiddelharnis

 

De uitslagen staan inmiddels op de uitslagenpagina en natuurlijk is er ook weer een filmimpressie van de categorie t/m 8 jaar en de 9 + 10 jarigen én een dansende trainer 🙂 van de hand van Jacco van Iwaarden.

 

Volgende week (zaterdag 23 januari) zal de FINALE-wedstrijd verreden worden in Heinkenszand, parcours Stelleplas.