Milan Vader wint Topcompetitie 2014

Algemeen

APELDOORN De laatste wedstrijd van dit seizoen werd verreden in het Orderbos in Apeldoorn. Junior Milan Vader moest voor Roel van der Stegen blijven om winnaar te worden van het eindklassement van de Nationale Topcompetitie.

20140928-1 Milan Vader 1e topcompetitie - foto Ingrid VaderBeide renners hadden echter geen rekening gehouden met de sterk rijdende Belg Wout Alleman, die direct vanaf de start weg demarreerde. Milan ging na een zeer matige start in de achtervolging, ronde na ronde schoof hij naar voren maar de Belg Alleman was al gevlogen en niet te meer achterhalen. Milan eindigde op de 2e plaats, waarmee hij winnaar werd van de Topcompetitie 2014.

“ Het ging vandaag helemaal niet lekker, ik zat met buikrampen op de fiets en mijn start was ook zeer slecht. Ik heb het maximale eruit gehaald. Meer zat er echt niet in”. Het seizoen is voorbij en ga nu een poosje rust nemen.

Uitslag:
1 Wout Alleman (B)
2 Milan Vader 
3 Roel van der Stegen 
4 Bram Creve (B)
5 Wiebe Scholten
6 Perry van de Bos
7 David Nordeman
8 Sven Burger
9 Mart Muskens
10 Dennis van de Kruisweg

Van de overige Zeeuwen reed Marijn Vermue, als 1e jaars Nieuweling naar een verdienstelijke 9e plaats. Didi de Vries behaalde een 3e plaats bij de meisjes junioren en werd Aimee Schoe  8e bij de meisjes Nieuwelingen.