Milan Vader wint met overmacht NK mountainbike voor beloften

Algemeen

20160717-6 klein NK MTB Nieuwkuijk - foto Ingrid VaderNIEUWKUIJK – Milan Vader is zondag zeer overtuigend Nederlands kampioen mountainbike geworden bij de beloften. Vanaf de start reed hij aan kop van de wedstrijd en bouwde de voorsprong op zijn naaste concurrenten, Roel van der Stegen en David Nordemann, ronde na ronde uit tot een kleine twee minuten aan de finish.

 

 

 

 

20160717-3 NK MTB Nieuwkuijk - foto Ingrid VaderHij was heer en meester op het parcours in Nieuwkuijk. Gelijk na de start pakte hij de kop om, na de eerste ronde al, met 10 seconden voor op David Nordemann door te komen. Die voorsprong bouwde hij gestaag uit en zo werd het een kwestie van heel blijven tot aan de finish.

 

Andere nationale titels Zeeuwsen en oud X-Tremisten
Milan was niet de enige Zeeuw die bij het NK mountainbike de kampioenstitel veroverde. Mick van Dijke zegevierde bij de Nieuwelingen terwijl Zoë Mulder uit Heinkenszand zaterdag de nummer één was bij de Nieuweling meisjes.

 

Anne Terpstra, afkomstig uit Zierikzee, en ook oud lid van ATB Team X-Treme werd voor de vierde keer op rij Nederlands kampioene bij de Elite Vrouwen.
Anne vocht een zware wedstrijd uit met Annemarie Worst en Anne Tauber. In de eindsprint klopte ze de twee jongere rijdsters.

 

Overige Zeeuwse uitslagen
Nieuwelingen: 3e Tim van Dijke, 15e Jarmo Visser, 18e Damy Vader
Junior vrouwen: 8e Aimée Schoe
20160717-6 NK MTB Nieuwkuijk - foto Ingrid VaderJunioren: 13e Joppe de Vries, 19e Marijn Vermue
Elite Vrouwen: 13e Didi de Vries, 17e Simone Cornelisse, DNF Marquerite de Neve
Beloften: 9e Erik Boer