Milan Vader voelt zich thuis in Sittard!

Algemeen

SITTARD – Op zaterdag avond behaalde Milan Vader een tweede plaats op het Nederlands Kampioenschap XC(E) Eliminator. Een sprintrace over een parcours met hindernissen op de markt in Sittard. Daniel Prijkel won het goud en Levhi Braam, de kampioen van vorig jaar het brons.

20160925-4 PI Sittard Milan Vader - foto Ingrid VaderDe XCE eliminator was een mooie opwarmer voor de Pearl-Izumi cup, die Milan zondag moest rijden op zijn thuis parcours in Sittard. Milan die zijn tweede Benelux cup reed moest het opnemen tegen de Elite top van Nederland en België met onder andere: Rudi van Houts, Hans Becking, Erik Groen, Frank Beemer, Jens Scheurman en Sebastian Carabin. Direct vanaf de start nam hij het initiatief en kreeg Erik Groen Frank Beemer en Hans Becking met zich mee.

In de derde van de in totaal 9 ronden plaatste Milan een aanval en konden alleen Erik Groen en Hans Becking met hem mee. Op 15 seconden beleef een groep steken met van Houts, Kevin van Hoovels en Sebastian Carabin. In de 4e ronde plaatse Milan weer een aanval en kwam hij los van Erik Groen, Hans Becking moest toen al een gaatje laten, de achtervolgende groep kwam dichterbij en Carabin sloot aan bij Becking.

Vanaf de 4e ronde bouwde hij zijn voorsprong verder uit tot bijna een minuut. In de laatste ronde nam Milan geen risico meer en behaalde solo de streep. 

“Een mooie afsluiting van een constant seizoen, twee prijzen in een weekend is mooi meegenomen.” Nu lekker een maandje genieten van de rust en dan weer op naar volgend seizoen”

Tijdens de Pearl Izumicup behaalde Didi de Vries een 9e plaats en Simone Cornelisse een 11e plaats bij de Elite/Belofte vrouwen.

Bij de Junior Vrouwen behaalde Aimée Schoe een 8e plaatst en bij de Nieuweling meisjes werd Zoë Mulder 1e. Joppe de Vries werd 16e en Marijn Vermue behaalde een 25e plaats bij de Junioren. Bij de Nieuwelingen werd Mick van Dijke 3e en zijn tweelingbroer Tim 6e net voor Damy Vader die een 10e plaats behaalde.

Zoë Mulder en Mick van Dijke wonnen beiden in hun categorie het Pearl Izumi klassement over 7 wedstrijden.