Milan Vader sluit laatste wereldbeker af met 6e plaats in Vallnord Andorra

Algemeen

VALLNORD (ANDORRA) – De complete top 20 van het wereldbekerklassement bij de Beloften (U23) was aanwezig voor de laatste Worldcup van het seizoen. Die werd zondag 4 september verreden  in Vallnord Andorra.
De renners kregen 6 ronden voorgeschoteld op een parcours met veel hoogtemeters en dat erg glibberig was geworden door de regenbui die afgelopen nacht was gevallen.

20160904-1 Milan VaderDirect vanaf de start reed de Deen Simon Andreassen zich los met de Zwitser Marcel Guerini en de Fransman Antoine Bouqueret, gevolg door een groep, waar Milan Vader onderdeel vanuit maakte. Milan kwam de eerste ronde door op een 6e plaats en bleek die ronde na ronde vast te kunnen houden. 

Hij had zich voorgenomen zijn eigen race te rijden en niet mee te springen met de kopgroep. Dit resulteerde in een zeer vlakke race, waarin slechts enkele seconden verschil per ronde was te zien.

De laatste ronde reed Milan zelfs de 3e ronde tijd en eindigde hij op de 6e plaats, wat hem een 8e  plaats in het eindklassement opleverde.

Milan was zeer tevreden over de race. Ik heb stabiel gereden op een parcours dat mij goed ligt. De voorbereidingen in de hoogtetent hebben zeker bijgedragen aan dit resultaat.

Uitslag
1. Marcel Guerini Zwitserland 1.19.50
2. Simon Andreassen Denemarken 10 sec.
3. Tituan Carod  Frankrijk 45 sec.
4. Maximilian Brandl Duitsland 1.05 min
5. Antoine Bouqueret Frankrijk 1.37 min
6. Milan Vader  Nederland 1.46 min
7. Clement Berthet Frankrijk 1.59 min
8. Kevin Panhuyzen België   2.19 min 
9. Jan Vastl  Tsjechië  2.25 min
10. Denis Fumurola Italië   3.05 min