Milan Vader regeert in achtertuin

Algemeen

SITTARD – Milan Vader heeft de Nationale MTB Trophy Sittard op zijn naam geschreven. Deze gecombineerde Elite/belofte wedstrijd werd verreden op het parcours van het KNWU Olympic Training Centre in Sittard. Voor Milan dus een thuiswedstrijd, die hij ondanks een kleine verkoudheid toch besloot te rijden.

20150517-1 Podium Elite-Beloften Sittard - foto Ingrid VaderDirect na de start nam Milan de leiding en werd gevolgd door Erik Groen en Thijs Zuurbier en kort daarachter Jeroen Boelen. Na de derde van de in totaal zes ronden besloot Vader weg te rijden uit de kopgroep en bouwde zijn voorsprong uit tot bijna een minuut. Zo kon hij onbedreigd naar zijn eerste overwinning bij de Elites rijden.

“Dat geeft een speciaal gevoel, zei hij na afloop. Het parcours was erg in mijn voordeel, ik ken ieder bochtje, klimmetje en afdaling van het parcours.  Ik ben blij dat ik toch van start ben gegaan, met oog op de komende wereldbekerwedstrijd in Tsjechië (Nove Mesto).

Uitslag:
1 Milan Vader, SITTARD
2 Erik Groen, APELDOORN
3 Jeroen Boelen, DRUNEN
4 Patrick van Leeuwen, HILVARENBEEK 
5 Wiebe Scholten, SITTARD 
6 Marcel Lommers, SPRANG-CAPELLE
7 Thom Bonder, ASSEN
8 Sjoerd Meijdam, TILBURG
9 Gijs Derksen, GROESBEEK
10 Niels Boon, MAASTRICHT

Van de overige Zeeuwen reed Thijmen van de Vreede naar een 6e plaats bij de Amateurs, Simone Cornelisse werd 9e bij de Elite/belofte Vrouwen.

Zaterdag reed Tim van Dijke uit Wissenkerke naar een 2e plaats bij de Nieuwelingen, zijn broer Mick werd 3e. Marijn Vermue uit Nisse behaalde een 4e plaats en Damy Vader werd 15e Thijs Barendrecht 43e en Jarmo Visser 44e. Bij de Nieuwelingen meisjes behaalde Zoë Mulder een 2e  plaats.