Milan Vader net naast het podium in het Engelse Plymouth

Algemeen

PLYMOUTH – De tweede wedstrijd van de Britse National XC Series in Newnham Park  werd verreden in het Engelse Plymouth. Milan Vader was gebrand op een goed resultaat, omdat hij drie weken geleden lek reed  in de laatste ronde van de eerste wedstrijd in Sherwoord Pines. Hij verspeelde daarmee een goede klassering en werd uiteindelijk 15e.

20150421-1 Plymouth Milan 4e - archieffoto Ingrid VaderNa een zware trainingsweek reisde Milan met vertrouwen af naar Engeland. De wedstrijd werd verreden onder prima omstandigheden en hij nestelde zich na de start direct voorin het veld. Op het zeer geaccidenteerde terrein kon hij goed uit de voeten en kon lang in de kopgroep blijven. Milan, veruit de jongste in deze kopgroep, moest Grant Ferguson van Betch Superior Brentjes laten gaan, samen met de fransoos Emilien Barben. In de laatste ronde streed Milan met de Belg Jonas de Backer naar de streep en moest hem net voor laten gaan.

“Een schitterende wedstrijd en mooi dat ik nu al voorin mee kan strijden. De vorm begint eraan te komen”. Volgende week naar Haiming in Oostenrijk en die week daarna naar Houffalize. Dat zijn de echte technische wedstrijden waar  je ook veel moet klimmen. “Ik heb er nu al zin in”!

Uitslag:
1 Grant Ferguson, GREAT BRITTAN
2 Emilien Barben, SWISS
3 Jonas De Backer, BELGIUM
4 Milan Vader, NETHERLANDS

Teamgenoot Wiebe Scholten behaalde een 35e plaats. Oud X-Tremiste Anne Terpstra behaalde bij de vrouwen een schitterende 2e plaats achter de Britse Annie Last.