Milan Vader nestelt zich tussen Eliterenners

Algemeen

20160828-1 Milan Vader PI Cup Zoetermeer - foto Ingrid VaderZOETERMEER – Op zondag 28 augustus reed Milan Vader naar een 3e plaats in de Pearl Izumicup in Zoetermeer, een gecombineerde Elite/U23 wedstrijd. Direct vanaf de start liet Milan zich zien en nam brutaal de leiding. Aan het einde van de eerste ronde had hij zo’n 18 sec. voorsprong op een groep achtervolgers met de Belg Ruben Scheire, die 11e werd in de Olympische mountainbikewedstrijd in Rio, de Nederlands Kampioen bij de Elite Hans Becking en Frank Beemer en nog een Belg Sebastian Carabin.

 

20160828-2 PI Cup Zoetermeer - foto Ingrid VaderZo’n bliksemstart leek wat veel van het goede en in de 3e ronde achterhaalden de achtervolgers Milan, die aansloot bij de groep. Sebastian Carabin wilde van Vader af en trok het gas open. Alleen Frank Beemer en Ruben Scheire konden volgen. Milan moest een gaatje laten en Hans Becking kon weer aansluiten bij Milan.  In de laatste 2 van de in totaal 7 ronden reden de Belgen Carabin en Scheire zich los van Frank Beemer, die alleen kwam te zitten. 

Milan had zich weer hersteld van die bliksemstart en zette de aanval in op Beemer, Hans Becking moest lossen en Milan reed in de laatste ronde  meer dan een minuut sneller dan Frank Beemer en behaalde de 3e plaats op slechts 20 seconden van Sebastian Carabin, die 1e plaats opeiste voor Olympiaganger Ruben Scheire. Frank Beemer werd uiteindelijk 4e en Hans Becking 5e.

 
Dit was een mooie opsteker voor de laatste wereldbeker van dit seizoen, die morgen (zondag 4 september) wordt verreden in Vallnord, Andorra.

Tijdens de Pearl Izumicup behaalde de Zeeuwse Anne Terpstra een 1e plaats. Zij won met overmacht de Vrouwenwedstrijd, waarin Didi de Vries een 7e plaats en Simone Cornelisse een 14e plaats behaalde.

Bij de Junior Vrouwen behaalde Aimée Schoe een 5e plaats en bij de Nieuweling Meisjes werd Zoë Mulder 2e. Joppe de Vries werd 11e en Marijn Vermue behaalde een 22e plaats bij de Junioren. Bij de Nieuwelingen werd Mick van Dijke 1e en zijn tweelingbroer Tim 13e net voor Damy Vader die een 14e plaats behaalde. Jarmo Visser werd 35e.

 

20160828-3 Milan Vader PI Cup Zoetermeer - foto Ingrid Vader