Milan Vader NEDERLANDS KAMPIOEN MTB ELITE

Algemeen

SITTARD – X-Tremist Milan Vader is zondag 21 juli voor het eerst Nederlands Kampioen MTB 2019 bij de Elite Mannen geworden.

Op het Watersley parcours in Sittard liet Milan zien dat hij momenteel in een uitstekende vorm verkeert en won met overmacht het rood-wit-blauwe tricot. David Nordemann werd 2e op ruim 30 seconden gevolgd door Hans Bekking.

Milan ging als favoriet van start en wist dat David Nordemann een geduchte tegenstander kon zijn. Op zijn thuisparcours in Sittard ging Milan gelijk van start af aan op kop met 4 man in zijn kielzog. David Nordemann voerde de druk in die eerste ronde flink op waardoor Milan ook even stevig aan de bak moest. Bij de eerste doorkomst lagen deze mannen nog bij elkaar maar al vrij snel zakten Erik Groen en Hans Bekking terug. Ook David Nordemann moest in de ronde daarna een gaatje laten vallen door een tempoversnelling van de favoriet op dit loodzware parcours op het Watersley Sports Talent park. Milan bouwde daarna zijn voorsprong ronde voor ronde uit om uiteindelijk met ruim 30 seconden voorsprong op David Nordemann als Nederlands Kampioen over de streep te gaan. Hans Bekking kreeg de bronzen plak omgehangen.

Oud X-Tremist Mick van Dijke maakte het Zeeuws succes compleet door de titel bij de beloften te pakken. Broer Tim reed lange tijd op kop terwijl
Mick met pech moest afrekenen. Na een geweldige inhaalrace sloot hij aan bij de kop en trok gelijk door om de kop niet meer af te staan. Broer Tim werd vierde. In deze wedstrijd reed X-Tremist Damy Vader naar een 23e plaats. De andere Zeeuwen in deze wedstrijd waren Joppe de Vries (8e plaats) en Erik Boer (18e plaats).

De X-Tremisten Bart Kastelein reed naar een 15e plaats bij de Nieuwelingen terwijl Mike Deutekom eveneens 15e werd bij de Junioren.

Didi de Vries werd 5e bij de Belofte Vrouwen.

1e doorkomst Milan Vader, Hans Bekking, David Nordeman en Erik Groen
The Rocky
De titel is binnen
Vermoeide maar blije gezichten
De eerste en de achtste of negende Olympisch Kampioen MTB?

 

Mike uitgeteld na zijn prima race bij de Junioren
Start van de Beloften
Mick van Dijke ….. Nederlands Kampioen MTB
Damy Vader na een loodzware race