Milan Vader Nederlands Kampioen mountainbike

Algemeen

20150719-4 NK MTB 2015 Finish Milan Vader -foto Ingrid VaderZOETERMEER – Milan Vader uit Middelburg heeft een gouden medaille behaald tijdens het NK mountainbike voor beloften in Zoetermeer. Vader, 19 jaar en eerste jaars belofte, moest het in Zoetermeer opnemen tegen de andere kanshebbers; Thijs Zuurbier 22 jaar, Jeroen van Eck 21 jaar , Robbert de Nijs 21 jaar en Kjell van de Boogert 20 jaar.

 

 

 

Een regenbui kort voor de start van de wedstrijd leverde nog een discussie op over de bandenkeuze. Het parcours zou namelijk snel opdrogen en dan zouden de blubberbanden veel weerstand bieden. Toch koos Milan voor die laatste en dat pakte goed uit.

 

20150719-4 NK MTB 2015 Finish Milan Vader -foto Ingrid VaderVooral in de eerste 3 ronden was het parcours nog erg glibberig en had hij veel voordeel ten opzichte van zijn concurrenten, die hij na 3 ronden op achterstand zette. Thijs Zuurbier knokte zich nog even terug, maar al snel werd de achterstand meer dan 30 seconden. Milan kon toen zijn eigen race gaan rijden en bouwde de voorsprong uit naar bijna 2 minuten aan het einde van de wedstrijd.

 

Voor Milan was dit alweer zijn 5e titel en weer een bijzondere om als eerstejaars belofte, gelijk al goud te pakken. Dit geeft veel vertrouwen voor het EK van komende week in Chies d’Alpago in Italië

Naast het goud van Milan, waren er nog meer Zeeuwen succesvol. In de categorie Nieuwelingen behaalde een dag eerder Tim van Dijke het goud en Mick van Dijke het zilver. Marijn Vermue behaalde een 8e plaats.

Zoë Mulder uit Heinkenszand behaalde bij de Nieuweling meisjes eveneens een 2e plaats. Bij de Junuor Vrouwen waren er twee Zeeuwen die het podium haalden. Didi de Vries uit Wilhelminadorp behaalde het goud en Aimée Schoe het brons.

Anne Terpstra, de van origine Zeeuwse, behaalde het goud bij de Elite Vrouwen.

 

20150719-6 NK MTB Zoetermeer collage winnaars 19-7-2015 - foto Anton Koens klein

Op de foto’s podiumwinnaars 2e dag van het NK-MTB 2015, van de 1e dag geen foto’s beschikbaar (foto’s Anton Koens)

Uitslagen alle Zeeuwse deelnemers

Amateurs

10 Thijmen van de Vreede

Nieuwelingen

1 Tim van Dijke

2 Mick van Dijke

8 Marijn Vermue

14 Joppe de Vries

27 Jarmo Visser

28 Thijs Barendrecht

29 Damy Vader

Junioren

11 Erik Boer

27 Niels Haisma

Beloften

1 Milan Vader

Nieuweling meisjes

2 Zoë Mulder

Junior Vrouwen

1 Didi de Vries

3 Aimée Schoe

Elite Vrouwen

1 Anne Terpstra

Kidsrace 20 min

10 Rob Kastelein

Kidsrace 30 min

1 Dies Moelker

10 Bart Kastelein

Kidsrace 40 min

11 Martijn Steenblok