Milan Vader naar een prachtige 3e plaats op het EK MTB Elite, OS-Tokyo is in zicht

Algemeen

BRNO (TSJECHIË) – Milan Vader deed vandaag tijdens de Europese Kampioenschappen een “gouden” greep in de te verdelen prijzen. Hij reed op sublieme wijze naar een fantastische 3e plaats na Matthieu v.d. Poel (1e) en Florian Vogel 2e).

Vanaf de 24e startplaats reed hij gelijk naar de kop van de wedstrijd die werd aangevoerd door v.d. Poel. De groep bestond uit zo’n 11 renners waaronder Florian Vogel, Ondrej Cink, en Thomas Litscher. Niet de minste internationale bikers. Al snel dunde de groep iets uit en stoomde Milan op naar een plaats in de top 5. Dit vergde op dat moment iets te veel en liet hij zich afzakken naar de staart van deze groep.

Na de derde ronde kroop hij in zijn perfecte stijl stilaan weer naar voren om zijn opponenten één voor één op te rapen. In de voorlaatste ronde kreeg hij Cink, de nummer drie op dat moment in de wedstrijd, in het vizier. Niet snel daarna verschalkte Milan ook hem en kreeg zelfs Florian Vogel nog in zicht. Deze Vogel was net iets te ver vooruit gevlogen en was de derde plaats het hoogst haalbare.

Een prachtige prestatie waarmee Milan zich kwalificeerde voor een “Ticket to Tokyo”.

Oud X-Tremiste Anna Terpstra is bij de Elite Vrouwen net buiten het podium gevallen maar op een mooie 4e plaats geëindigd. In deze wedstrijd waar Jolanda Neff oppermachtig was kwam ze met 3 min. 20 achterstand over de streep. Sophie von Berswordt, we kennen haar nog van de LJC, werd in deze wedstrijd 11e.

Ook Anne voldeed met deze vierde plaats aan de kwalificatie-eisen voor de Olympische Spelen 2020.

Tim van Dijke behaalde in de wedstrijd U23 een 24e plaats op 6 min. 15 achter de winnaar Vlad Dascalu uit Roemenië. De andere Nederlander in deze categorie David Nordemann werd 9e. Mick van Dijke ging niet van start.