Milan Vader lijkt op tijd hersteld voor het WK MTB

Algemeen

HEUBACH (D) – Milan Vader heeft zondag deelgenomen aan het Bike the Rock festival in het Duitse Heubach. Het was voor Milan zijn eerste wedstrijd na zijn elleboogbreuk 4 weken geleden in La Bresse, waar hij bij een training ten val was gekomen en twee scheurtjes in zijn ellebooggewricht opliep. In het Franse ziekenhuis kreeg hij 4-6 weken gips voorgeschreven en zag hij het WK MTB al aan zich voorbij gaan.

De röntgenfoto’s werden direct doorgestuurd naar de orthopedisch chirurg in Sittard, waar een actieve revalidatie werd voorgeschreven. De laatste weken heeft hij aangepast getraind en deze wedstrijd zou voor Milan een echte test worden. De verkenning van het parcours in Heubach ging naar wens en hij kon pijnvrij starten aan de HC wedstrijd, met aardig wat WK concurrenten. Wel mist Milan nog wat ritme en bouwde zijn race daardoor niet helemaal goed op. Hij finishte op een 5e plek, terwijl hij wel op meer had gehoopt.

Volgende week rijdt Milan zijn laatste voorbereidingswedstrijd in Landgraaf Nederland en dan reist hij af naar Nove Mesto Tsjechië, waar hij op zaterdag 2 juli uitkomt op het WK in de klasse U23.

Uitslag Heubach
1  Andri Frischknecht  Zwitserland 1.16,53
2  Maximilian Brandl  Duitsland 1.16,56
3  Kevin Panhuyzen  België  1.16,58
4  Simon Viztzhum  Zwitserland 1.17,03
5  Milan Vader   Nederland 1.18,02