Milan Vader 6e in Wereldbeker MTB Val di Sole (Italië)

Algemeen

TRENTINO-VAL DI SOLE – Milan Vader heeft zojuist een schitterende 6e plaats behaald in de Wereldbeker mountainbike in Val di Sole Italië. De wedstrijd werd gewonnen door Mathieu van der Poel voor Mathias Flueckiger en Nino Schürter.

In een schitterende race zette Milan de winning flow, waarin hij momenteel verkeerd, door met een gecontroleerde koers waarin hij zijn opponenten stuk voor stuk opraapte en achter zich liet.

Op het zeer technische 4.3 kilometer lang parcours met steile klimmen en lastige afdalingen kende Milan een wat mindere start door valpartijen voor hem. Tóch lag hij al op de 25e plek bij de 1e doorkomst na de startlus. Het werd toen al duidelijk dat de wedstrijd uit 6 ronden zo bestaan.

In de eerste volledige ronde schuift hij zachtjesaan op en duikt de tweede ronde als 16e in op 38 seconden van de kopgroep met o.a. Nino Schürter en Mathieu van der Poel. Milan consolideert in deze ronde om in ronde 3 een versnelling te plaatsen. In “no time” rijdt hij naar plaats 11 en leidt de force richting Gerhard Kerschbaumer en zijn teamgenoot Victor Koretzky. Ze laten Gerhard Kersbaumer achter zich en gaan samen verder de top 10 in. Op naar meer!!

In ronde 5 rijden drie teamgenoten in het zicht van elkaar Thomas Litscher op 8, Milan Vader op 9 en Victor Koretzky op 10. Al snel is Milan op weg naar plaats 8. Victor Koretzky moet passen.

Het groepje met Thomas Litscher en Daniëlle Braidot raapt Stephane Tempier op waarna toch ook Thomas Litscher moet passen. Milan duikt de laatste ronde in op slechts 6 seconden afstand van nummer 7; Daniëlle Braidot. Kennelijk beschikte Milan over zoveel reserves dat ook dát geen probleem bleek.

Na 1 uur en 23 minuten biken finishte Milan op een schitterende 6e plaats slechts 2:42 van winnaar Mathieu van der Poel.

Bij de Elite vrouwen reed Anne Tauber naar de 5e plaats, Anne Terpstra werd 12e.
Tim en Mick van Dijke kenden geen gelukkig weekend. Mick ging niet van start. Tim haalde de finish niet.