Milan Vader 5e plaats in Haiming (Oostenrijk)

Algemeen

HAIMING (Oostenrijk) – Woensdag was Milan Vader al afgereisd met de selectie naar Oostenrijk om zich daar voor te bereiden op de HC wedstrijd de Oetztaler Forest Cross in Haiming (Oostenrijk). De mountainbikers kregen een parcours voorgeschoteld met lange klimmen en afdalingen vol wortels en stenen.

Milan kwam slecht uit de startblokken en kwam de 1e ronde op achterstand door. Daarna wist hij zich te herpakken en vocht zich in de resterende 5 ronden naar voren om uiteindelijk de 5e plaats te bemachtigen op 1 minuut 46 van de winnaar de Slovaak Lami Frantisek. “Een geweldig leuk parcours, zeer technisch en lastig te berijden”, “jammer dat ik in het begin de slag miste, anders had er zeker meer ingezeten” aldus Milan. “Ik reis met een goed gevoel door naar de volgende wedstrijd in Heubach (D)” .

Uitslag:
1 Lami Frantisek (Slowakije)
2 Jannik Vastl (Tsjechië)
3 Martin Stosek (Tsjechië)
4 Marcel Guerrini (Italië)
5 Milan Vader (Nederland)
6 Gioelo Bertolini (Italië)
7 Didier Bats (België)
8 Antoine Bouqueret (Frankrijk)
9 Raphael Gay (Frankrijk)
10 Roman Seigle (Frankrijk)

Klassering overige Nederlanders Kjell van de Boogert 20e , Thijs Zuurbier 29e en Gosse van der Meer 34e.

De X-Tremisten Daniël Paardekooper, Marijn Vermue en Aimée Schoe reden de slotwedstrijd van de G-SKIN Walloniacup in het Belgische Ceusmes. Een parcours met steile beklimmingen en afdalingen die door de regen spekglad waren geworden. Daniël behaalde bij de amateurs een 4e plaats, Marijn bij de categorie Nieuwelingen een 8e plaats en Aimée een 6e plaats bij de Junior Vrouwen.