Milan Vader 4e op het WK junioren 2014 (het verslag)

Algemeen

HAFJELL (Noorwegen) Milan Vader greep afgelopen donderdag op het WK voor junioren in het Noorse Hafjell net naast de medailles. Hij reed lang op de derde plek en op een zeker moment zelfs als tweede, maar in de laatste ronde gingen de Colombiaan Egan Bernal en de Duitser Luca Schwarzbauer hem nipt voor. Favoriet Simon Andreassen uit Denemarken maakte de verwachtingen waar en ging met het goud naar huis.

Milan begon sterk, na een goede start vanaf de 11e startplaats kwam hij na één ronde al door als vierde. In ronde twee was hij sterk genoeg om zich naar de derde plek te rijden. Halverwege ronde drie weet hij zelfs naar de Columbiaan Egan Bernal te rijden. Met nog een ronde te gaan sluit ook Luca Schwarzbauer zich bij Milan en Egan Bernal aan: dit drietal zou uitmaken wie het zilver en brons mee naar huis zou nemen. Bernal (zilver) en  Scharzbauer (brons) waren in de laatste ronde net iets te sterk en moest Milan genoegen nemen met de 4e plaats.

Joris Nieuwenhuis, Nederlands Kampioen bij de junioren, reed in een deelnemersveld van nabij 100 renners naar een 65e plek.

Achterwiel
‘Ontzettend balen, want ik was bezig aan een heel goede wedstrijd’, aldus Milan die halverwege de laatste ronde snelheid verloor omdat zijn achterwiel losschoot, waardoor zijn naaste concurrenten  hem te snel af waren.

Bondscoach Tim Heemskerk is tevreden met de prestaties van Milan: ‘Hij heeft wederom laten zien dat hij op het allerhoogste niveau mee kan doen om de medailles.’