Milan Vader 3e op het EK mountainbike

Algemeen

GRAZ (OOSTENRIJK) – Milan Vader is zondag 3e geworden tijdens de Europese kampioenschappen mountainbike in de categorie U23. Na zijn pech tijdens het NK mountainbike van vorige week in Apeldoorn, was hij erg gebrand op een goed resultaat in het Oostenrijkse Graz.

Zaterdag tijdens de trainingen gaf hij al aan over goede benen te beschikken, ondanks een klein valletje, waarmee hij enkele ribben licht kneusde.   

20180729-1 Podium EK U23 3e Milan Vader

 

Milan startte de wedstrijd behoudend, door zich veilig op een 7e plaats te nestelen in de startronde. De Fransman Joshua Dubau vertrok direct hard en bleek ook niet meer te achterhalen. Milan schoof langzaam door naar voren en bereikte in de voorlaatste ronde de 2e positie met kort achter zich de Zwitser Filippo Colombo. Beiden reden los van de nummers 4 en 5 en in de laatste ronde bleek Colombo, die het hele seizoen al voor Vader eindigde, sterker te zijn in de laatste klim en verzekerde zich van de 2e plaats.  Milan werd 3e op 43 seconden achter Joshua Dubau.

“Dit parcours ligt mij uitstekend, de afwisseling van steile klimmen en veel techniek bracht mij tot deze mooie 3e plek. De hoogtestages en het harde werken van de laatste maanden hebben hun effect gehad en ik ben superblij”.
De komende week neemt Hij rust. Hij laat de wereldbeker in Mont Sainte-Anne  (Canada) schieten om zich optimaal voor te bereiden op het WK, dat 7 september wordt verreden in het Zwitserse Lenzerheide.  Op 26 augustus rijdt Milan zijn laatste wereldbeker in La Bresse Frankrijk.

Uitslag:
1 Joshua Dubau   Frankrijk 1.25:23
2 Filippo Colombo  Italië  1.25:42
3 Milan Vader   Nederland 1.26:06
4 Simon Andreassen  Denemarken 1.26:27
5 Alessandro Saravalle  Italië   1.27:17