Milan Vader 13e op het WK MTB 2015 Cross Country U23 (UPDATE)

Algemeen

VALLNORD (Andorra) – Milan Vader heeft vandaag (4-9) als 1e jaars belofte de 13e plaats gehaald bij het Wereld Kampioenschap Men under-23 in Vallnord, Andorra. Na een startronde die hij in de 35e tijd aflegde, klom hij vervolgend op naar de 18e plaats. De 5 ronden die volgden was het steeds wisselen tussen de 15e en de 13e stek en zelfs een keer de 11e plaats om uiteindelijk de 13e plaats niet meer af te staan op 4 minuten en 25 seconden van winnaar Anton Cooper uit Nieuw Zeeland. In totaal gingen er 85 bikers van start.

Constante race
Vanaf de derde ronde gaf Milan zijn positie rond plek 14 niet meer uit handen. Even leek hij nog richting de top-10 te rijden, maar dat bleek toch teveel gevraagd in het laatste deel van de wedstrijd. Na vijf ronden van 4,2 kilometer kwam de mountainbiker van het K-OTC als dertiende over de finish. Een goede prestatie voor de eerstejaars belofte.

Moe en tevreden
Milan kon ook zelf tevreden terug kijken op zijn wedstrijd.

“Ik ben behoorlijk moe nu, maar ik ben heel erg blij met dit resultaat. Het parcours was best zwaar en ik zag regelmatig renners onderuit gaan. Zelf glibberde ik ook af en toe weg, maar ik heb hierdoor weinig tijd verloren. Ik had soms het idee dat ik harder kon, maar ik was bang dat ik dat tempo niet kon volhouden. Ik heb nu een zeer constante wedstrijd gereden.”

Hoogtestage
Tim Heemskerk, bondscoach van de mountainbike selectie en trainer van Vader vermoedt dat de hoogtestage bijgedragen heeft aan de goede prestatie van zijn pupil.

“We zijn voor het WK een week op hoogtestage geweest in Pontresina, Zwitserland, daarvoor heeft Milan ook twee weken in een hoogtetent geslapen in Sittard. Hier in Andorra rijden we op 2000 meter hoogte. Als je lichaam dat al gewend is kan dat een zeer positieve bijdrage leveren aan je prestatie. Gelukkig heeft deze hoogtestage bij Milan blijkbaar ook goed uitgepakt.”

Spannende wedstrijd
De Nieuw-Zeelander Anton Cooper pakte in een spannend duel met de Fransman Victor Koretzky de overwinning. De Brit Grant Ferguson veroverde het brons.