Meld je aan voor NLdoet parcoursen Goes, Vlissingen en Burgh-Haamstede

Algemeen
GOES, VLISSINGEN en BURGH-HAAMSTEDE – Inmiddels is het ook alweer een traditie aan het worden om tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland ….. NLdoet onze MTB parcoursen aan te pakken. Zaterdag 16 maart aanstaande is het te doen.  We gaan dit jaar voor alle 3 onze trainings locaties t.w. MTB parcours sportpark “Het Schenge Goes”, MTB parcours “Weyevliet Vlissingen” én natuurlijk het “Patrick Tolhoek MTB parcours” in boswachterij Westerschouwen te Burgh-Haamstede.
Inmiddels zijn deze NLdoet projecten goedgekeurd en zijn ook onze budgetaanvragen door het Oranjefonds toegekend. Kortom we kunnen aan de slag ……. of …..?
 

Wat willen we gaan doen?
 
VLISSINGEN – Op het Weyevliet parcours willen we nieuwe en uitdagende trials gaan maken. Wellicht gaan we hier drop-offs en boomstam-afdalingen of zelfs een Rock-garden aanleggen. Johan Oosterhuis trekt de kar, samen met Wouter Amsterdam en Leonard Krijger. Wil je samen met hen helpen dit parcours te upgraden. Geef je dan NU op als vrijwilliger via de knop AANMELDEN
 
GOES – Op het MTB parcours sportpark “Het Schenge” hebben we eveneens grootse, maar zéér nodige,  plannen. De drainagegeulen zijn weer ingeklonken en dienen voor de veiligheid van de bikers weer opgevuld te worden met drainagezand.
Daarnaast willen we de toegang vanaf de weg naar de containers voorzien van doorgroeitegels waardoor tevens een “opstelplein” voor de bikers ontstaat. Het budget van NLdoet willen we besteden aan het huren van materieel, terwijl we de gemeente Goes gevraagd hebben het materiaal (zand en doorgroeitegels) beschikbaar te stellen. We hebben goede hoop hierop.
Rogier Lavooij zal samen met Michel Nuijten deze NLdoet kar trekken. Wil je hen hierbij ondersteunen geef je dan NU als vrijwilliger op via de knop AANMELDEN
 
BURGH-HAAMSTEDE – Het Patrick Tolhoek MTB parcours in Boswachterij Westerschouwen moest het vorig jaar zonder het jaarlijkse onderhoud doen. Vanwege het ontbreken van voldoende materiaal hebben we het onderhoud afgeblazen. In de gesprekken die hierover volgden heeft Staatsbosbeheer aangegeven een jaar lang “bos-eigen” materiaal (snippers, paaltjes en stammetjes) te kunnen sparen. Daarnaast is de vraag gesteld of het elders op MTB parcoursen in SBB gebieden gebruikte “leemzand” ook hier een oplossing kan zijn voor erosiegevoelige delen. We gaan er dus vanuit dat het dit jaar weer lukt om flink aan de slag te gaan in Boswachterij Westerschouwen. Good old Johan Hendrikse coördineert dit project. Wil je hem hierbij ter zijde staan geef je dan NU als vrijwilliger op via de knop AANMELDEN
 
Oh ja! Vanzelfsprekend zorgt ATB Team X-Treme dat de inwendige mens absoluut niets tekort komt. Je hoeft geen brood of thermosflesje koffie mee te nemen. Dat wordt allemaal geregeld !!