Meld je aan voor GROOT ONDERHOUD (NLdoet) aan de MTB parcoursen Vlissingen én Burgh-Haamstede

Algemeen

VLISSINGEN & BURGH-HAAMSTEDE – Inmiddels is het ook alweer een traditie aan het worden om tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland ….. NLdoet onze MTB parcoursen flink aan te pakken. Zaterdag 14 maart aanstaande is het te doen. We gaan dit jaar voor twee van de drie van onze trainings locaties te weten in Vlissingen op het MTB parcours “Weyevliet” én natuurlijk het “Patrick Tolhoek MTB parcours” in Boswachterij Westerschouwen in Burgh-Haamstede.

Inmiddels zijn deze NLdoet projecten goedgekeurd en zijn ook onze budgetaanvragen in behandeling bij het Oranjefonds. Kortom we gaan sowieso aan de slag!!

 

Wat gaan we doen?

VLISSINGEN – Op het MTB parcours “Weyevliet” willen we de tracks gaan voorzien van een nieuwe en duurzame toplaag, de trails worden opgeknapt, de bewegwijzering hersteld en de bomen gesnoeid. De afgesnoeide takken gaan we dan weer vlechten tot een natuurlijke parcoursafzetting. Leonard Krijger trekt de kar, samen met Wouter Amsterdam en Johan Oosterhuis.

We roepen X-Treme – en vooral ook de lokale bikers op om samen met hen te helpen dit parcours te onderhouden.
Geef je op als vrijwilliger via de knop AANMELDEN

     

BURGH-HAAMSTEDE – Het Patrick Tolhoek MTB parcours in Boswachterij Westerschouwen moest het twee jaar terug zonder het jaarlijkse onderhoud doen vanwege het ontbreken van materiaal. Dat hebben we de zomer erna geweten ☹. Vorig jaar hebben we gelukkig weer wel voldoende kunnen doen en ook dat hebben we geweten ?. Staatsbosbeheer spaart nu het hele jaar door “bos-eigen” materiaal (houtsnippers, maaisel, paaltjes en stammetjes) om ons van voldoende materiaal te kunnen voorzien. We gaan er vanuit dat het dit jaar ook weer lukt om flink aan de slag te gaan om de tracks weer op niveau te brengen. Daarnaast brengen we op een aantal plaatsen bordjes aan om bikers te attenderen op kruisingen met ruiter- en menpaden. Ook paden voor gezamenlijk gebruik (b.v. MTB en wandelaars) willen we voorzien van waarschuwingsbordjes. “Gouwe ouwe” Johan Hendrikse coördineert dit project.

Wil je hem hierbij ter zijde staan geef je dan op als vrijwilliger op via de knop AANMELDEN

 

Oh ja! Aanvang op beide locaties 9.00 uur tot 15.00 uur. Vanzelfsprekend zorgt ATB Team X-Treme dat de inwendige mens absoluut niets tekort komt. Je hoeft geen brood of thermosflesje koffie/thee mee te nemen. Dat wordt allemaal geregeld !!