Meer bekend over LJC wedstrijden 2016

Algemeen

BURGH-HAAMSTEDE – Het mountainbikeseizoen gaat bijna weer beginnen en de bikers en ouders zijn druk in de weer met het plannen van wedstrijden en andere activiteiten. Dat valt niet altijd mee want veel kalenders zijn nog aan wijzigingen onderhevig. Heb je net je plannetje klaar dan wijzigt er weer iets en je kan opnieuw beginnen. Tóch lijkt het er nu op dat de LJC kalender voor 2016 aardig definitief is en durven we hem te publiceren.

Enig voorbehoud is er nog voor de LJC wedstrijd in Wychen. Die organisatie staat op voor zaterdag 4 juni maar heeft dit nog niet definitief bevestigd. De Commissie Offroad van de KNWU gaat er, bij monde van Paul Roerbag, vanuit dat deze wedstrijd op 4 juni gewoon doorgaat.

De organisatie van Assen heeft ons gemeld dat de informatie op de KNWU kalender niet helemaal juist is. Op zaterdag 18 juni is ook daar weer een LJC wedstrijd.

Apeldoorn (25 juni) en Honselersdijk (1 oktober, NK-MTB jeugd 2016) hebben hun wedstrijd nog niet op de kalender op de KNWU website te staan maar gaan door. En op zaterdag 17 september óf zaterdag 24 september is er kans dat er nog een LJC wedstrijd in Breda wordt gehouden inclusief de technische onderdelen. De Commissie Offroad is hierover in gesprek met de organisatie van Breda.

De LJC kalender ziet er dan als volgt uit:
12 maart LJC: Oldebroek
19 maart LJC: Berlicum
26 maart LJC: JMW Burgh-Haamstede
9 april: LJC Sittard
16 april: LJC Oldenzaal
23 april LJC Havelte
21 mei: LJC Beesel
28 mei: LJC Den Helder (incl. technische onderdelen)*
4 juni: LJC Wychen (OV)?
18 juni: LJC Assen (Baggelhuizerplas)
25 juni: LJC Apeldoorn
10 september: LJC Oss
17 of 24 september: LJC Breda (incl. technische onderdelen)* ??
1 oktober: NK-MTB jeugd 2016, Honselersdijk (géén LJC wedstrijd)
8 oktober: LJC Arkel

Informatie over de LJC wedstrijden staat binnenkort op de LJC-website. Inmiddels is daar ook al een artikel geplaatst over de inhoud van de Technische onderdelen die dit jaar voor het eerst worden toegevoegd aan de LJC competitie.

Alle wedstrijden worden vermeld op de wedstrijdkalender op de knwu website.
Inschrijven voor een wedstrijd kan via de ledenlogin op de KNWU website.

 

Buitenlandse wedstrijden

Voor het verkrijgen van toestemming om wedstrijden in het buitenland te mogen rijden zijn de “regeltjes” aangescherpt. Waar het voorheen per district bekeken werd, wordt het nu landelijk bekeken. ATB Team X-Treme heeft daarover een aantal vragen bij de KNWU neergelegd waarop we eind deze week antwoord mogen verwachten.