Mountainbike clinic in Kerstvakantie voor jong en oud (UPDATE)

Algemeen

ZIERIKZEE – De 16-jarige X-Tremist Max van Genderen uit Zierikzee organiseert op maandag 28 december 2015 van 10.00 tot 12.00 uur een mountainbike clinic voor jong en oud waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de Stichting Boezemvriendinnen. Met de organisatie van deze clinic draagt Max met zijn sport een steentje bij aan het doel van deze stichting, een initiatief van zijn moeder Natascha en haar vriendin Nance die via deze stichting geld inzamelen voor onderzoek naar het voorkomen, behandelen en nazorg van (borst)kanker door de Daniel den Hoed kliniek in Rotterdam. Een mooi initiatief wat ATB Team X-Treme graag ondersteund.

Zie www.stichtingboezemvriendinnen.nl voor meer informatie (pagina MTB Clinic Max), inschrijven via contactformulier.

 

De clinic wordt gegeven op en nabij het Patrick Tolhoek mountainbikeparcours in Boswachterij Westerschouwen te Burgh-Haamstede. Simone Cornelisse, nationaal mountainbikester uit Middelburg van het Merida-Bassa Biking Team en trainers van ATB Team X-Treme hebben hun medewerking toegezegd.

 

Verzamelen uiterlijk 9.30 uur in Sportcentrum Westerschouwen, Daleboutsweg 9, 4328 PN Burgh-Haamstede.

 

Inmiddels zijn er al aardig wat inschrijvingen binnen. Wil je meedoen? Schrijf je dan nu in want VOL=VOL.

Deelname aan de clinic met een eigen mountainbike kost t/m 15 jaar €10, vanaf 16 jaar €15. Als je tevens een mountainbike en helm wilt huren kost de deelname t/m 15 jaar €15 en vanaf 16 jaar €20.

 

De mountainbike clinic bestaat uit een leerzame en sportieve ochtend, waarbij de deelnemers onder leiding van ervaren wielertrainers leren remmen, schakelen, klimmen en dalen en bochten rijden. Tijdens het rijden wordt meerdere malen gestopt voor instructies die zullen bijdragen aan meer inzicht en betere rijvaardigheid.

 

Natuurlijk is er ook ruimte voor plezier en gezelligheid. Halverwege de clinic is voorzien in een korte pauze op of nabij het parcours voor een drankje en wellicht ook een hapje.

Inschrijven en informatie op www.stichtingboezemvriendinnen.nl

20151208-1 Affiche MTB clinic Boezemvriendinnen