LJC-wedstrijden 2018

Algemeen

PAPENDAL – Woensdag 6 december togen André Goosen en Peter Remijn richting het oosten om ATB Team X-Treme te vertegenwoordigen in het organisatie-overleg LJC 2018.

Hieronder het verslag zodat iedereen op de hoogte kan zijn van eventuele wijzigingen.

De LJC-kalender 2018 en binnekort ook het Reglement zijn te vinden op de speciale LJC pagina:  www.knwu.nl/landelijke-jeugd-competitie

Notulen LJC vergadering

Welkom
Henk de Vries heet iedereen van harte welkom. Henk verteld dat hij samen met Paul Roerbag afscheid gaat nemen van de commissie Offroad. Door het vertrek van Henk en Paul zullen er nieuwe coördinatoren moeten komen. Voor de LJC wordt er nog gesproken voor een coördinator van de ochtendprogramma. De coördinator voor het middagprogramma is Mark Meijerink.

Terugblik 2017
De deelnemersaantallen zijn altijd boven de 200. In Oldenbroek zal in 2018 de openingswedstrijd plaatsvinden. Een belangrijk aandachtspunt voor deze wedstrijd is de inschrijving, uitgifte van stuurbordnummers en informeren van de nieuwe lichting mountainbikers.
Bij de laatste wedstrijd van afgelopen seizoen is geen attentie uitgedeeld aan alle deelnemers. Dit is wel wenselijk zoals vermeld staat in het handboek. In 2017 is dit door de organisatie en commissie erdoorheen geschoten. Voor 2018 zal er gekeken worden of hier iets vast op te stellen valt.
Het NK Sittard was een goede organisatie. Ze hadden het goed voor elkaar ondanks het slechte weer waardoor er verrassende uitslagen kwamen.

Stuurborden
Voor 2017 is het algemeen klassement bepalend voor de stuurnummers van 2018 wanneer je bij de eerste wedstrijd aanwezig bent. Na deze wedstrijd worden alle nummers random uitgedeeld. Inschrijven voor de wedstrijd kan tot 8 dagen. Na deze periode zullen de stuurborden worden toegekend.
De stuurborden dienen van vereniging naar vereniging worden meegenomen. De organisatie/vereniging is verantwoordelijk voor de stuurborden en het bemannen van de inschrijving. De ideale situatie bij de inschrijving is om 3 tafels neer te zetten waarbij cat 1&2 bij tafel 1 komen, cat 3&4 bij tafel 2 en tafel 3 is voor de chipverhuur.
Voor dit laatste is het van belang dat het machtigingsformulier wordt afgegeven en ingevuld. Om te zorgen dat je de chip ook weer retour ontvangt.

Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld voor 2018 blijft 3 euro. De kosten van de huur van de chip is 4 euro en is voor de organisatie. Het verliezen/vergeten van een stuurbord bedraagt 5 euro. Het is van belang dat alle organisatoren deze bedragen hanteert zodat er duidelijkheid is onder de leden.

Schrapresultaten
Voor het eindklassement geldt dat 1 op 3 wedstrijden meetellen. Wanneer je 3 wedstrijden hebt gereden vervalt er 1 schrapresultaat. Bij 6 wedstrijden vallen de 2 slechtste wedstrijden weg.
Voor het NK klassement gelden de beste 5 wedstrijden die gereden zijn bij de LJC wedstrijden. Om deel te nemen aan het NK moet je mimimaal 1 LJC wedstrijden hebben gereden.
De reden van de splitsing is dat binnen de KNWU we verschillende disciplines kennen en de kans willen geven om deel te nemen aan het NK. Door deze splitsing wordt er minder belasting gelegd op de kinderen.

Startopstelling
De maanden maart en april gaan op loting en vanaf 1 mei op klassement. Het is van belang dat renners bij de startstrook kunnen inhalen en dat de trechterwerking niet te snel komt.
Met de startopstelling wordt rekening gehouden met de visgraat zoals bekend bij de rijders.

Techniekwedstrijd
Complimenten aan de organisatie van Oss. In 2018 staan er geen techniekwedstrijden op de planning. Wel is de mogelijkheid om komend jaar 1 wedstrijd in Duitsland te rijden, om ervaring op te doen. Voor 2019 gaan we kijken om weer meerdere techniekwedstrijden op te zetten, mogelijk in de stijl zoals Duitsland deze kent. In Duitsland zijn ze al jaren actief met de jeugd ze hebben hiervoor een trial parkoers of andere invullingen. Ene moment doen ze het op tijd of op strafpunten. S ochtends je techniekwedstrijd en s middags heb je dan een crosscountry wedstrijd. Beide uitslagen worden bij elkaar opgeteld worden. We gaan kijken om een zelfde concept te ontwikkelen voor de LJC.

Site
De website voor de LJC gaat offline. Een deel van de informatie zal toegevoegd worden op de KNWU site. Echter is hierbij de informatie van de organisatoren van belang om de informatie zo goed mogelijk te vullen. Tevens wordt de organisatoren gevraagd om op hun eigen website mogelijk wegafzettingen en wijzigingen te vermelden. Deze zullen niet op de KNWU pagina geplaatst worden.
Deze pagina is te vinden op: www.knwu.nl/landelijke-jeugd-competitie

Verzorgingszone
Bij de wedstrijden zal 1 verzorgingszone gecreëerd worden (wenselijk is 2 verzorgingszones).
De verzorgers mogen niet lopen in de verzorgingszone. Wanneer je dit namelijk doet bij een volwassenwedstrijd wordt de renner uit de wedstrijd gehaald.
Vanuit de verzorgingszone kunnen bidons aangeven worden of de renner koelen vanuit stilstand.
Wenselijk is bandjes voor de verzorgers regelen waarbij de families uit de verzorgingszone gestuurd worden (plaatsen om bandjes te bestellen: euroevents.nl).
Voor cat 1 t/m 4 mogen geen bidons op de fiets hebben, deze kunnen wel aangegeven worden in de verzorgingszone.
Vanaf cat 5, 6 en 7 zal er meer toe gekeken worden op de verzorgingszone ter voorbereiding op de volwassenencategorieën.