LJC wedstrijd Bergschenhoek,13 april 2019

Algemeen
Foto Jacco van Iwaarden

BERGSCHENHOEK – Vandaag werd de 5e LJC wedstrijd van het seizoen gehouden in Bergschenhoek. Deze oude vuilnisbelt staat garant voor uitdagende technische stukken en veel klimwerk. Er zitten kombochten met grind en sprongetjes is. Vlak voor de finisch was een mooie drop/schans gemaakt maar de jury vond dat er gesprint moest kunnen worden dus deze werd verwijderd. Vanwege de wegwedstrijden zijn een aantal vaste deelnemers van X-Treme niet aanwezig vandaag.

Vandaag starten in de categorie 4 Melissa Nuijten, Jarno Struijk, Maud Struijk, Anniek Voermans en Veerle Bruijnes. De jongens zijn duidelijk in de minderheid. Dus aan iedereen het verzoek kom meedoen het is zo gezellig.

Melissa wist vandaag als 9e overall te eindigen en werd 3e meisje. Jarno lukte het net niet om in de top 30 te eindigen en werd 34e gevolgd door Anniek op de 35e plaats die baalde dat de winnaar Cas Timmermans weer erg hard reed en daardoor haar net voor de finish wist te dubbelen waardoor ze geen extra rondje meer mocht rijden. Maud eindigde vlak achter Anniek op de 36e plaats. Veerle ging hard onderuit maar opgeven deed ze niet en wist 42e te worden van in totaal 47 deelnemers.

In categorie 5 stonden Rocco Scholten en Nina Houmes aan de start. In deze categorie reden er 43 deelnemers mee. Rocco eindigde op de 40e plek en Nina op een keurige 25e plek.

In categorie 6 stond alleen Rob Kastelein aan de start, want Senna Remijn koos vandaag voor een wegwedstrijd vanwege een kwalificatie. Rob wist van de 35 deelnemers 10e te worden.

In categorie 7 stond zoals altijd onze trouwste supporter en deelnemer Senna van Iwaarden aan de start. In deze categorie reden er 41 deelnemers mee. Senna wist op een mooie 19e plek te eindigen.

Volgende week hebben we een weekend rust. Maar op koningsdag 27 april staat de wedstrijd in Havelte gepland. Deze wedstrijd is wat verder weg, maar wie weet als je in de buurt op vakantie bent sluit je dan gezellig aan en ook al ben je er niet op vakantie en je durft de reis aan dan zou dat heel gezellig zijn!

 

 

Auteur: Christien Struijk

Correspondent ter plaatse: Maud Struijk