Laatste optreden boswachter Dirk Fluijt voor ATB team X-Treme

Algemeen

20150328-6 Afscheid Boswachter Dirk Fluijt - foto Jan SlagerBURGH-HAAMSTEDE Met het uitreiken van de gewonnen prijzen aan de oudste JMW jeugd categorieën van de Jeugd Mountainbike wedstrijd in Burgh-Haamstede kwam een einde aan een jarenlange samenwerking tussen boswachter Dirk Fluijt en ATB Team X-Treme. Na vele jaren werkzaam te zijn geweest bij Rijkswaterstaat maakte hij de overstap naar Staatsbosbeheer als boswachter; een functie waar hij heel zijn ziel en zaligheid in kwijt kon. Maar ook hieraan komt een eind. Dirk gaat deze week vervroegd uit dienst.

 

20150328-9 Afscheid Boswachter Dirk Fluijt - foto Jan SlagerBoswachter als een “way of live” 24 uur per dag, 7 dagen per week. Dat kenmerkte Dirk. Betrokken bij alles wat er gebeurde in “zijn” bos of zijn beheersgebied. ATB Team kent hem al lang. In de jaren 1994/1995 was hij direct betrokken bij de plannen en de realisatie van het mountainbike parcours in Boswachterij Westerschouwen.

In die jaren was het mountainbiken sterk in opkomst en “wildrijden” werd dan ook snel een probleem in het Schouwse dennenbos. De handen werden ineen geslagen en er werd een “gentlemen agreement” gesloten. Staatsbosbeheer werd eigenaar van het parcours en zorgde voor het nodige materiaal voor aanleg en onderhoud, terwijl het reguliere onderhoud door leden van ATB Team X-Treme zou plaatsvinden. Een afspraak die nu nog steeds geldt.

 

Tijdens het jaarlijkse groot onderhoud gaf Dirk vaak ook “acte de préséance” al dan niet gewapend met een doos “marsen” als aanvulling van de energie van de vrijwilligers en deed graag een bakje koffie of soep mee. Betrokken bij het werk en de werkers.

 

20150328-8 Afscheid Boswachter Dirk Fluijt - foto Jan Slager

Sinds die tijd zijn er veel X-Treme zaken zijn bureau gepasseerd. Naar schatting heeft Dirk vergunning afgegeven voor het organiseren van zo’n 60 wedstrijden in de boswachterij.

 

Hieronder waren de bijzondere wedstrijden van de Senior Games in 2009 en het Nederlands Kampioenschap Jeugd in 2011. Wedstrijden waar meer dan gemiddeld zaken voor geregeld moesten worden. 

 

De uitbreiding van het parcours, wat hiervoor een eis was, werd mede door hem in 2009 ondersteund en gerealiseerd. Zijn adviezen ten aanzien mogelijkheden van de “loop” van de parcoursen van deze wedstrijden maar ook van de landelijke jeugdwedstrijden bleken van grote waarde.

Als dank en waardering ontving Dirk tijdens de JMW Burgh-Haamstede afgelopen zaterdag uit handen van Patrick Vader (voorzitter ATB Team X-Treme) een speciale voor deze gelegenheid door Ingrid Vader gemaakte trofee (mountainbike op stenen sokkel) en een boeket bloemen.

 

Een prima samenwerking tussen Staatsbosbeheer en ATB Team X-Treme van ruim 20 jaar waar zorg en aandacht voor de natuur en plezier van sporten in diezelfde natuur hand in hand konden gaan. Wat ons betreft een voorbeeld van hoe het gewoon moet kunnen.

Dirk bedankt!