Kort en krachtig: Een paar mededelingen van het bestuur

Algemeen

BURGH-HAAMSTEDE – Even kort en krachtig, een paar mededelingen van het bestuur.

Het is in deze tijd is het soms lastig om te bepalen waar we goed aan doen. In sommige situaties worden we geleid door strenge maatregelen van de overheid, die soms ook alweer snel versoepeld worden, in andere situaties moeten we zelf een beslissing nemen.
Dit weekend heeft het bestuur de tijd genomen om te bepalen hoe we er nu voor staan qua trainingen, evenementen en activiteiten en hebben we een aantal beslissingen genomen. We begrijpen dat het voor sommigen zal tegenvallen, maar gezien de belangen en verantwoordelijkheid die we met z’n allen dragen om deze periode goed door te komen lijkt dit ons het enige juiste. We rekenen op jullie begrip, geduld en inzet voor wat wel kan en mag.

Jeugdtrainingen
De trainingen zijn inmiddels weer voorzichtig gestart met de jongste jeugd. Dit ging prima en vandaag hebben we het voor elkaar gekregen dat ook de oudere jeugd v.a. 13 jaar kan beginnen binnen de versoepelde voorwaarden. Hiervoor is het “Corona actieplan van ATB Team X-Treme” aangepast n.a.v. wijzigingen in de hiervoor geldende landelijke protocollen (gemeenten en NOC*NSF). Voor de uitvoering van dit actie plan was toestemming nodig van resp. de gemeenten Goes en Vlissingen. Deze toestemming is er inmiddels.

Zeeuwse ATB SRCC Trofee
Het was de bedoeling om de X-Treme ATB Zomercup een nieuwe wending en elan te geven met StreetRace en CrossCountry wedstrijden. De voorbereidingen waren in gang gezet toen ook hier corona zijn intrede deed. We willen deze reeks samen met de partners TMZ en lokale comités wel gelijk goed neerzetten. Met ook het slot op evenementen tot 1 september en daarna wellicht zonder publiek hebben we besloten deze reeks naar volgend jaar te verschuiven.

LJC Burgh-Haamstede
Deze wedstrijd staat gepland voor zaterdag 5 september. Op het randje dus van het verbod op vergunning plichtige evenementen én met grote kans op verlenging hiervan (landelijk karakter). Daarnaast is een verbod op publiek ook voor deze wedstrijd denkbaar. Er lopen en fietsen zo’n dag toch ruim 500 mensen in en rond de boswachterij.
We hebben besloten deze wedstrijd te annuleren en te verschuiven naar 2021.

Zeeuwse ATB Wintercompetitie
Vooralsnog gaan we er vanuit dat deze door gaat. Onze wedstrijd in Burgh-Haamstede (tevens het Zeeuws Kampioenschap MTB) staat gepland voor 21 november 2020

Jeugdkampen
Het jeugdkamp min-12 jaar valt nog net binnen de periode dat de campings en aanverwante bedrijven gesloten zijn. De kinderen slapen in safaritenten en hebben geen eigen sanitair. Dus niet toegestaan.
Kortom we hebben besloten het kamp niet door te laten gaan. Het ACtiviteiten Team kijkt of verschuiving naar het najaar mogelijk is.

Het jeugdkamp 12-plus is gepland in het eerste weekend van de herfstvakantie. Locatie: Malmedy, België. Qua tijd zou dit waarschijnlijk kunnen, maar omdat we dan gehouden zijn aan Belgische regelgeving en waarschijnlijk, op een kamp, lastige 1,5 mtr. maatregel houden we voor dit kamp nu ook de vinger aan de pols en kijken we t.z.t. naar doorgang. Er worden dus nu geen reserveringen gedaan of opties genomen.

MarathonZeeland
Zojuist werd bekend dat de MarathonZeeland half juni over doorgaan beslist. Het is alle onderdelen of niets, zo geeft de stichting aan. Hier heeft ATB Team X-Treme weinig invloed op.

Blijf in beweging en let op jezelf en anderen,

Het bestuur,
ATB Team X-Treme