KOGA Beachrace 5 februari tevens Zeeuws Kampioenschap mountainbike strandrace 2017

Algemeen

SCHARENDIJKE (Brouwersdam) – Op zondag 5 februari zal bij Scharendijke de KOGA mountainbike strandrace gehouden worden. Vorig jaar werd dit evenement gewonnen door profwielrenner Tom Dumoulin, die daar als verrassing startte met zijn teamgenoot Ramon Sinkeldam. Het evenement staat open voor zowel licentiehouders, basisleden als recreanten. Start en finish zijn bij Beachclub Perry’s en het evenement maakt onderdeel uit van de prestigieuze KNWU Strandracecompetitie 2016/2017.

20170117-1 Koga MTB beachrace Zeeland RenesseLeiders in de KNWU Strandracecompetitie zijn de dit seizoen verrassend sterke Jordy Buskermolen en Pauliena Rooijakkers. Zij zullen op de één na laatste wedstrijd van deze competitie proberen hun leidende positie’s te verstevigen. Rooijakkers kent sowieso een sterk seizoen, onlangs werd zij in Scheveningen Europees Kampioene mountainbike strandrace. Ook Europees kampioen bij de mannen, Jasper Ockeloen, zal in Scharendijke starten.

Voor snelste deelnemer en de snelste deelneemster woonachtig in Zeeland telt het evenement als het Zeeuws Kampioenschap. Dat betekent dat de snelste Zeeuw en de snelste Zeeuwse na afloop in de speciale kampioenstrui gehuldigd zullen worden. Voor een aantal wegwielrenners is dit de aanleiding ook in Scharendijke te starten, een strandracefiets op te bouwen en nog wat extra in het rulle zand te trainen.

Ook recreanten kunnen deelnemen. Mountainbike strandrace is bij uitstek een sport waar top-en breedtesport hand in hand gaan. Rijdt men vooraan voor de eer, wat meer naar achter doet men mee voor de sfeer. Niet alleen voor de kampioenen is er een trui. Iedere deelnemer krijgt een Boretti fietsshirt en een leuke muts van hoofdsponsor KOGA.

Meer informatie staat op www.mtbbeachrace.nl. Op deze website bestaat ook de mogelijkheid tot inschrijven.