KNWU NK jeugd Mountainbike 1 juni 2013 in Berlicum

Algemeen

altHet Nederlands kampioenschap mountainbike voor jeugd komt naar Berlicum. Wielersupportersvereniging De Zwaan staat samen met FMC The Whoopers garant voor de organisatie.

Op zaterdag 1 juni wordt om de rood wit blauwe truitjes gestreden door jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot 14 jaar. Verwacht wordt dat er ruim 200 deelnemers zullen starten op het nieuwe uitdagende parcours. De Landelijke jeugdcompetitie mountainbike(LJC) loopt inmiddels op volle toeren. In deze wedstrijdreeks kunnen de mountainbikers punten verdienen voor deelname aan het NK. Om deel te mogen nemen aan het NK moeten 3 wedstrijden worden gereden in dit regelmatigheidsklassement. Dit jaar is een sterke stijging te zien van het aantal deelnemers aan de wedstrijden voor jeugd mountainbike.

 

Wonders Metaal uit Berlicum is een van de hoofdsponsoren en zal zorg dragen voor de ereprijzen. Een ontwerp van een “Stalen” mountainbiker is in de maak en zal binnenkort worden gekeurd.
Op het recreatiegebied de Engelenstede worden de wedstrijden verreden. Ook zal er een Go Biking Tour worden gehouden voor de schooljeugd uit Berlicum en omgeving. De kinderen zullen hiervoor op de scholen een infoformulier ontvangen. Info www.wsvdezwaan.nl

Logo NK
Voor het NK werd een speciaal logo ontworpen. Het afdrukprofiel van een mountainbikeband, de rood wit blauwe vlag en Berlicum zijn verweven in het logo. De medewerkers van de organisatie zullen caps dragen met het nieuwe logo.

Info; Paul van Empel onzepaul@hetnet.nl   06-46798597