Klimbos “Zeeuwse Gasten” te Westerschouwen mag open

Algemeen

20131114-1 De Zeeuwse Gasten LogoBURGH-HAAMSTEDE Eindelijk goed nieuws voor onze sponsor “De Zeeuwse gasten”! De rechtbank heeft de bezwaren die ingediend waren tegen het klimbos in Boswachterij Westerschouwen te Burgh-Haamstede  ongegrond verklaard.

20131114-2 De Zeeuwse Gasten Klimbos 1Het was heel lang wachten voor initiatiefnemer en ondernemer André Kort voor hij van start kon gaan met dit unieke klimbos. Al in juli van dit jaar werd, met toestemming van de rechtbank, een aanvang gemaakt met de aanleg en in augustus waren de hindernissen testgereed; nodig voor certificering volgens de Europese veiligheidsnormen. Met de exploitatie moest echter nog even worden gewacht op een positieve uitspraak van de rechtbank  vanwege ingediende bezwaren door omwonenden. Deze liet echter langer dan gewenst op zich wachten waardoor dit seizoen grotendeels verloren is gegaan. Vol goede moed wordt nu uitgekeken naar de seizoensopening in maart volgend jaar.

 

20131114-3 De Zeeuwse Gasten Klimbos 2

Er zijn maar liefst vier verschillende routes uitgezet, bij elkaar zo’n 40 hindernissen, variërend van 3 tot 7 meter hoog. De hindernissen zijn zodanig aangebracht dat er geen schade aan de bomen wordt veroorzaakt.

Er zijn al routes voor kinderen vanaf 8 jaar (minimaal 1.30m) en in verschillende moeilijkheidsgraden. Welke route men ook gaat klimmen, iedereen start met het oefenparcours. Daar controleren instructeurs of de klimmer in spé de instructie snapt en klaar is voor het echte werk.
Voor kinderfeestjes is voorzien in speciale arrangementen.

 

Om ervaring op te doen, wil “De Zeeuwse Gasten” in de diverse doelgroepen, try outs organiseren voor groepen vanaf 10 deelnemers. Informeer naar de mogelijkheden voor uw groep, of neem een kijkje op www.klimboswesterschouwen.nl

Zie het filmverslag van Omroep Zeeland: www.omroepzeeland.nl/nieuws/2013-08-13/500622/bouw-klimbos-westerschouwen-op-schema

20131114-4 De Zeeuwse Gasten Logo KlimbosContact
De Zeeuwse Gasten
Klimbos Westerschouwen
Postbus 96
4328 ZH Burgh Haamstede
Telefoon: 0111-450045
 klimbos@dezeeuwsegasten.nl