Klimbos Westerschouwen opgesteld voor publiek

Algemeen

20131114-1 De Zeeuwse Gasten LogoBURGH-HAAMSTEDE Het toeristenseizoen gaat stilletjes aan weer beginnen. Zo ook voor onze sponsor De Zeeuwse Gasten die afgelopen week het “Klimbos” in Boswachterij Westerschouwen te Burgh-Haamstede voor het seizoen openstelde.

 

 

 

 

20140323-1 Klimbos Westerschouwen geopend - foto Jan SlagerHet klimbos is vorig jaar al aangelegd in het gedeelte van Boswachterij Westerschouwen net achter de hoofdingang aan de Kraaiensteinweg. Ondanks een zorgvuldige voorbereiding heeft de opening toch lang op zich moeten laten wachten vanwege ingediende bezwaren in verband met mogelijke overlast! Eind oktober 2013 heeft de rechtbank deze bezwaren ongegrond verklaard en kon het klimbos eindelijk van start. Echter was toen het seizoen al grotendeels voorbij. De publieksopening werd uitgesteld tot maart 2014.

 

Zaterdag 15 maart was het dan zover en gingen de “deuren” van “Klimbos Westerschouwen” echt open voor het publiek waarvan gelijk al goed gebruik werd gemaakt.

Er zijn maar liefst vier verschillende routes uitgezet, bij elkaar zo’n 40 hindernissen, variërend van 3 tot 7 meter hoog. De hindernissen zijn zodanig aangebracht dat er geen schade aan de bomen wordt veroorzaakt.

 20140323-2 Klimbos Westerschouwen geopend - foto Jan Slager

 

Er zijn al routes voor kinderen vanaf 8 jaar (minimaal 1.30 m) en in verschillende moeilijkheidsgraden. Welke route men ook gaat klimmen, iedereen start met het oefenparcours. Daar controleren instructeurs of de klimmer in spé de instructie snapt en klaar is voor het echte werk. Voor kinderfeestjes is voorzien in speciale arrangementen.20131114-4 De Zeeuwse Gasten Logo Klimbos

 

 

  

  

 

 

 

Contact
De Zeeuwse Gasten
Klimbos Westerschouwen
Postbus 96
4328 ZH Burgh Haamstede
Telefoon: 0111-450045
klimbos@dezeeuwsegasten.nl

www.klimboswesterschouwen.nl

 

Kijk voor een impressie naar de video van Omroep Zeeland