Kies de beste mountainbikers van 2015, drie Zeeuwen genomineerd

Algemeen

20151204-1 Logo st. Mountainbike platformBURGH-HAAMSTEDE – Maar liefst drie Zeeuwse mountainbikers dingen naar de titel in de verkiezing “beste mountainbiker van 2015”.

De nominaties voor de MTB Awards 2015 zijn bekend gemaakt door de Stichting Mountainbike Platform. Mooi om te constateren dat alle drie de Zeeuwse genomineerden de basis voor hun carrière hebben gelegd bij ATB Team X-Treme.

 

 

Milan Vader is in de categorie “talent-mannen” voor het tweede jaar achtereen genomineerd. Milan “verdiende” zijn nominatie met Nederlands Kampioenschap MTB voor beloften de dertiende plaats op het WK en tal van andere prachtige prestaties.

Anne Terpstra is voor de tweede maal een grote kanshebber in de categorie “elite-vrouwen”.  Anne, van oorsprong Zierikzeese, is Nederlands kampioene in deze categorie en behaalde de vijfde plaats op het WK onderdeel ‘eliminator’. Anne staat momenteel in de top tien van de wereldranglijst.

Didi de Vries uit Wilhelminadorp is genomineerd voor de titel in de categorie “talent-vrouwen”. Ze werd dit jaar Nederlands Kampioen in de categorie Junior Vrouwen en was oppermachtig in de Benelux Cup.

Breng je stem uit
Via de site www.bikesight.nl kan tot en met 14 december gestemd worden op de genomineerden. Op dinsdag 29 december zullen in het mountainbikemuseum in Arnhem de MTB Awards uitgereikt worden.

Winnaars vorig jaar
Vorig jaar gingen de MTB Awards naar Michiel van der Heijden (elite-mannen), Anne Terpstra (elite-vrouwen), Milan Vader (talent-mannen) en Marlo Koevoet (elite-vrouwen). De prijzen werden toen uitgereikt in Indoor Bikepark WOOD15 in Sittard.

 

Mountainbike Awards
De Mountainbike Awards worden sinds 2007 jaarlijks uitgereikt aan Nederlands beste mountainbikers. Dit initiatief is in het leven geroepen door de ‘Club van 5’, een reflectiegroep die zich sterk maakt voor de ontwikkeling van het mountainbiken in Nederland. De organisatie van de Mountainbike Awards is geadopteerd én overgenomen door de in 2013 opgerichte ‘Stichting Mountainbike Platform’. Deze stichting is voortgekomen uit de ‘Club van 5’ en heeft als doelstelling het behartigen van de belangen van de Nederlands mountainbikesport. In deze Stichting zitten de eerste Olympisch Kampioen Mountainbike ooit Bart Brentjens, Leo van Zeeland, in het verleden KNWU-bondscoach en coach van het Giant Pro XC Team, en ex-internationaal mountainbiker Jan Weevers.