Kalender Landelijke MTB jeugdwedstrijden 2015 voor 95% zeker

Algemeen

NIEUWEGEIN De finale wedstrijd is eigenlijk nog maar net achter de rug en toch is de conceptkalender (95% zeker) van de Landelijke Jeugd Competitie alweer gereed. Dat is voor het eerst want voorheen duurde het een hele tijd voor er enige duidelijkheid was over de samenstelling van de landelijke MTB jeugd kalender.

Een kritische lezer is het natuurlijk al lang opgevallen dat er gesproken wordt over de Landelijke Jeugd Competitie MTB. Jawel, dat wordt weer de naam van de competitie. LJC-MTB dus, terug naar vroeger. En er gaat nog meer veranderen, echter is nog niet alles zeker of duidelijk wanneer.

De eerste wedstrijd is in elk geval 14 maart in Oldebroek en de laatste wedstrijd zal niet meer in oktober maar op 26 september in Honselersdijk zijn. Zo goed als zeker gaat er in 2015 gereden worden met chipregistratie, wat inhoudt dat renners of in het bezit moeten zijn van een chip of die kunnen huren. Wellicht worden de Nieuwelingen aan het LJC programma toegevoegd, maar dat zou ook pas in 2016 van start kunnen gaan.

Het NK-MTB jeugd was eerst aan Assen toegekend maar, omdat die niet konden voldoen aan de voorwaarden is dit nu toegekend aan Jan van Arckel. De geplande datum (13 juni) is nog niet definitief. Wel definitief is dat Nederlands Kampioenen in wedstrijden na het NK mogen blijven rijden in het rood-wit-blauw. Het KNWU congres heeft het eerder voorgestelde idee verworpen dat Nederlands Kampioenen de trui alleen mogen aantrekken tijdens de huldiging en bij latere wedstrijden in de kast moeten laten hangen. Voor het NK moeten deelnemers wel in het bezit van een KNWU Jeugdlicentie zijn.

Kortom er zijn toch nog wel wat vraagtekens en we raden aan om vooral ook de site van de LJC (www.jeugdmountainbike.nl ) nauwlettend te volgen.

De landelijke MTB jeugdkalender omvat momenteel 12 LJC-MTB wedstrijden en het Nederlands Kampioenschap.

 

Maart 7      
  14   Oldebroek  
  21   Berlicum  
  28   Burgh Haamstede  
         
April 4     Paasweekend
  11      
  18   Oldenzaal  
  25   Havelte  
         
Mei 2   Oss OV
  9   Den Helder  
  16   Sittard  
  23     Pinksterweekend
  30   Beesel  
         
Juni 6     7 juni NK weg
  13 NK MTB JEUGD Arkel OV
  20      
  27   Apeldoorn  
         
Juli 4     Begin Vakantie
  11      
  18      
  25      
         
Augustus 1      
  8      
  15      
  22      
  29     Einde vakantie
         
September 5      
  12      
  19   Bergschenhoek  
  26   Honselersdijk