Jeugd Mountainbike Wedstrijd Competitie 2014 gaat 1 maart van start in Oldebroek

Algemeen

20140227-2 JMW Burgh Haamstede 23-3-2013-foto Troy BaijsOLDEBROEK De organisatoren van de JMW competitie 2014 maken zich op voor een nieuw mountainbikeseizoen voor de jeugd. Inmiddels is dit alweer het 10e jaar dat deze competitie wordt gehouden. ATB vereniging Oldebroek neemt aanstaande zaterdag (1 maart) de aftrap op hun vernieuwde parcours.

Dit jaar bestaat de JMW competitie uit maar liefst 14 jeugdwedstrijden die door heel het land worden georganiseerd. Breda ontbreekt in 2014 (neemt even een jaartje rust) maar Sittard is nu aan de kalender toegevoegd.

 

20140227-1 JMW Burgh Haamstede 23-3-2013-foto Troy BaijsHet initiatief voor de organisatie deze landelijke jeugdwedstrijden werd in 2005 genomen  toen de animo voor de zogenaamde Kidscup wedstrijden, met onderdelen Cross Country, Trial en DownHill, terugliep. Toch bleef er behoefte bestaan aan aparte Cross Country wedstrijden voor ambitieuze jeugd van 8 t/m 14 jaar. Wedstrijden waarin de jeugd echt centraal zou staan en niet even snel in het programma van seniorenwedstrijden zouden worden ingepast. Eigen wedstrijden dus, met een eigen jury, een eigen parcours en een eigen reglement.

Kortom met alles er op en er aan!!

 

ATB Team X-Treme organiseerde 19 maart 2005 de allereerste wedstrijd in deze nieuwe opzet op het Patrick Tolhoek MTB parcours in Burgh-Haamstede. Toen al kwamen er 93 deelnemers uit het hele land aan de start, een aantal wat snel zou toenemen. De start was dus goed en anno 2014 zijn deze wedstrijden flink uitgegroeid en staan er soms wel ruim 200 deelnemers aan de start. Ook het aantal wedstrijden is toegenomen. Waar het eerste jaar 7 wedstrijden werden gehouden staat de teller nu op 14.

20140227-3 JMW Burgh Haamstede 23-3-2013-foto Marcel VerburgInmiddels heeft deze competitie ook al een behoorlijk aantal talenten voortgebracht die nu hun partij stevig meeblazen in de hogere categorieën tijdens Nationale en Internationale wedstrijden. Iets waar de organiserende verenigingen natuurlijk trots op mogen zijn. Om maar enkele namen te noemen: Anne Terpstra, Niels Wubben, Rien Terpstra, Marco Minnaard, Milan Vader, Matthijs Eversdijk, Leo Combee, Michiel van der Heijden, etc.

Dat is ook de KNWU opgevallen. Waar aanvankelijk een werkgroep, met vertegenwoordigers van MTB vereniging BAR END, ATB Team X-Treme en GRC Jan van Arckel, zich sterk maakten voor de belangen van de jeugd heeft de KNWU hiervan nu het belang onderkend en deze Jeugdcompetitie geheel onder haar hoede genomen. Een prima ontwikkeling!!

Informatie over (deelname aan) de Jeugd Mountainbike Wedstrijden en competitie is te vinden op de speciale website www.jeugdmountainbike.nl 
 
Kalender Jeugd Mountainbike Wedstrijden Competitie 2014
In 2014 worden de onderstaande specifieke jeugd mountainbike wedstrijden (JMW) en het NK jeugd mountainbike georganiseerd. Onder voorbehoud van wijzigingen!!!

Datum: Plaats, Organisatie
1 maart: Oldebroek, ATB vereniging Oldebroek

22 maart: Berlicum,  WSV de Zwaan i.s.m. The Whoopers

29 maart: Burgh-Haamstede, ATB Team X-Treme

10 mei: Oss, mountainbikeclub Oss

24 mei: Den Helder, HRTC Dok

31 mei: Beesel, MTB Baarlo

7 juni: Wijchen (ovv), Lichtverzet / Stichting MTB Gelderland-Zuid

14 juni: Havelte NK Jeugd MTB 2014, MTB vereniging Havelte
Het NK jeugd is géén onderdeel van de Jeugd Mountainbike Wedwedstrijd Competitie! 

21 juni: Zuidwolde, MTB vereniging Zuidwolde

28 juni: Sittard, St. Cycling Events Limburg

6 september: Honselersdijk, WV Westland Wil Vooruit

20 september: Oldenzaal, Twentse Ros

27 september: Bergschenhoek, Dirty Hill

4 oktober: Arkel, GRC Jan van Arckel

18 oktober: Apeldoorn (ovv), MTBclub Bar End

 Zie ook de KALENDER op deze site!!!