Valtraining voor de jeugd in de winterperiode

Algemeen

GOES – In de winterperiode gaan de jeugdtrainingen net iets anders dan in de zomerperiode. Meestal wordt gekozen voor een aantal weken binnentraining voor alleen de jongste groepen maar deze winter is gekozen voor het uitdiepen van een specifiek thema. De valtraining. Klik snel door voor de uitleg en uitnodiging van de trainers en meld je aan.

Beste allemaal

We weten het al langer, ATB-en is super! Snelheid maken op eigen kracht, de wind in het gezicht, grenzen verleggen en ondertussen aan conditie werken. Heerlijk! Maar mountainbiken vraagt ook om een flinke dosis techniek. Dat is te trainen en dat doen we met de jeugd dan ook elke week. En als een renner toch een keer ten val komt, is de kans op blessures 50% kleiner als hij of zij ook goede valtechnieken beheerst.

Zie ook dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=hF_wLJueHDo

Om dat te bereiken bieden we een reeks valtraining aan. Dit is een gesloten reeks training die je niet even kan onderbreken of bij kan instappen. Je moet je dan ook van te voren opgeven en we verwachten dat je er dan ook alle lessen bent. Anders kun je helaas niet doorgaan met deze cursus. Wie niet deelneemt heeft een winterstop in januari en februari.

De oudste groepen (van Johan, Marijn en André) trainen overigens weer gewoon buiten door op de dinsdag en doen de valtraining op donderdag.

 

Dus concreet

Wat?

Valtrainingen – van 10 januari t/m 23 februari 2017

Wie?

Voor iedereen vanaf minimaal 8 jaar (ivm motoriek ontwikkeling en blessure preventie)

Waar?

Zaal Thorbeckelaan,  Thorbeckelaan 2, 4463 VB Goes.

Wanneer?

Op dinsdag van 18:30 – 19:30 voor de jongste groepen (Jürgen, Jan, Raoul)

Op donderdag van 18:00 – 19:30 voor de oudste groepen (André, Marijn, Johan)

Wat nog?

Draag een lange trainingsbroek, een shirt met lange mouwen, zaalschoenen en je fietshelm

Hoe?

Opgeven door middel van een mailtje aan het SportTechnisch TeamAanmelden tot uiterlijk 14 december 2016. Na-inschrijven is niet mogelijk!!!