Jasmijn Bruin op hoogste trede podium in Italie…

Algemeen

20160500-1 Riva del Garda Jasmijn Bruin - foto fam. BruinRIVA DEL GARDA (IT) – Tijdens haar verblijf gedurende de afgelopen meivakantie met haar vader en moeder in Riva del Garda (Italie) werd er als onderdeel van het BIKE Festival ( http://riva.bike-festival.de/en/news.html) een aantal mountainbike wedstrijden georganiseerd. Naast de verschillende marathon disciplines voor de volwassenen was er voor de kids tot en met 14 jaar een zogenaamde Scott Junior trophy in diverse leeftijdscategorien.

 

 

 

20160500-2 Riva del Garda Jasmijn Bruin - foto fam. BruinJasmijn (8 jaar; groep 2) had reeds in de week voorafgaand met papa en mama dagelijks zo’n 25 kilometers en 700 hoogtemeters in de omgeving kunnen fietsen en het leek haar leuk om aan deze wedstrijd mee te doen. Op de dag voor de wedstrijd waren het zelfs 55 kilometers geworden, een record voor haar, dus kilometers genoeg in de benen. De heerlijke Italiaanse gerechten en het dagelijkse toetje bij de lokale ijssalon waren de bron van energie. Maar zoals gewoonlijk waren papa en mama een beetje laat met inschrijven en had ze het laatste startnummer 224.

Dat betekende dus achteraan starten en veel proberen goed te maken in 5 rondes die de wedstrijd voor de categorie U10 (8 en 9 jarigen) duurde. Jasmijn maakte met een goede start, altijd erg belangrijk, een hoop plaatsen goed en tot de laatste ronde was het spannend. In de voorlaatste ronde lag Jasmijn 2de achter haar grotere en oudere Italiaanse concurrente die aan het begin van de laatste ronde opeens niet meer haar snelheid kon handhaven. Er op en erover en alleen naar de finish! Dit resulteerde in Jasmijn haar eerste winst in een leuk en professioneel georganiseerd wedstrijdje met uitgebreide huldiging op een groot podium, een mooie medaille en beker en als kado van Scott een mooie helm voor de eerste plaats.

Het filmpje van de huldiging geeft weer hoe dit in zijn werk ging. Hoewel we bij de inschrijving duidelijk hebben ingevuld dat ze lid is van club X-Treme in Goes maakte de Italiaanse presentator er Jasmien Bruen from Extreme G..O..E..S.. van. 

Filmpje via Youtube