Informatie JMW Burgh-Haamstede 2014 on-line

Algemeen

20140305-1 Affiche JMW Burgh-Haamstede 2014BURGH-HAAMSTEDE Zaterdag 29 maart organiseert ATB Team X-Treme alweer haar 10e JMW wedstrijd op het Patrick Tolhoek MTB parcours in Boswachterij Westerschouwen te Burgh-Haamstede. Reden voor een jubileumfeestje of gewoon lekker fietsen voor de jeugd?

 

 

 

 

20140305-1 Affiche JMW Burgh-Haamstede 2014We gaan voor dat laatste want daar is het tenslotte allemaal om te doen! Al vanaf het allereerste begin in 2005 was ATB Team X-Treme erbij om de schouders te zetten onder de competitie van deze speciale cross country wedstrijdjes voor de jeugd  van 7 tot 14 jaar. Inmiddels is de populariteit flink toegenomen en hebben tal van huidige talenten hun eerste (banden)sporen neergezet op de parcoursen van eerst de LJW-MTB, toen de LJC-MTB en nu de JMW wedstrijden. Clubs trainen hun pupillen nu op een andere manier en leggen soms speciale trainingsvoorzieningen aan om de technische vaardigheden, dicht bij huis, onder de knie te krijgen.

Ook de wedstrijdorganisaties zijn aan de slag gegaan in de verdere “professionalisering” van deze jeugdwedstrijden. De wedstrijdparcoursen zijn in de loop van de tijd een stuk technischer geworden en meer aangepast op het, inmiddels, een stuk hoger niveau van de jeugdrenners. Alles bij elkaar een goede investering in de mountainbikesport.

 

Tijdens de wedstrijd over anderhalve week hopen we dan ook weer een groot aantal jeugdige bikers te mogen begroeten in Boswachterij Westerschouwen. Wij zijn er een eind klaar voor.

De prijzen zijn ingekocht, de bloemen besteld, de jury is geregeld en het geluid staat gereed.

De parcoursbouwers zijn druk doende geweest om weer een drietal (andere) uitdagende parcoursen uit te zetten en het gaat hen weer lukken! De aangeleerde techniek zal grotendeels bepalend zijn voor succes en er zullen zeker verrassende uitslagen zijn.

Kortom we zijn in afwachting van een schitterende mountainbike dag. Droog en zonnig weer gaan we ook nog regelen!!!

De start- en finish locatie is deze keer iets verder het bos in dan andere jaren (volg het fietspad vanaf het parkeerterrein en je komt er vanzelf). De auto moet achterblijven (nog wel GRATIS) op het parkeerterrein aan de Adriaan van de Weijdeweg.

Inmiddels is ook alle informatie op de Jeugd MTB Wedstrijd pagina op deze site geplaatst.