Indoortrainingen jeugd lopen gesmeerd

Algemeen

GOES Gisteren (dinsdag 9 december) was het alweer de tweede keer dat de groepen C, D, en E in de gymzaal aan de Thorbecke laan in Goes hun training afwerkten. De youngsters kregen een pittig maar leuk programma af te werken en werden daarbij flink afgeknepen.

De bikkels van groep A&B houden het gewoon buiten nog vol.

20141209-2 Indoortraining groep C  tm E Thorbechezaal Goes - foto Richard Piso

20141209-3 Indoortraining groep C  tm E Thorbechezaal Goes - foto Richard Piso

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trainen in de zaal is toch weer eens iets anders dan met je bike bergje op of bergje af, slalommend rond pylonnetjes of stuiterend af te dalen van de rockgarden. Toch is dit een onderdeel wat vanwege de variatie zeker niet mag ontbreken. De natte en koude wintermaanden zijn een prima moment om “indoor” eens iets anders te doen.

Vooral Johan Oosterhuis heeft, in het kader van z’n opleiding tot KNWU Wielertrainer 3, een “indoor” programma opgesteld waarmee de trainers volop aan de slag kunnen.

De eerste avond werd vooral aandacht gegeven aan het vallen (en natuurlijk weer opstaan). Natuurlijk komt een valpartij tijdens het biken regelmatig voor maar met het aanleren van juiste techniek tijdens een valtraining kunnen de gevolgen van een buiteling beperkt blijven. Ook werd aan de conditie gewerkt met een piepjesloop.

De tweede avond bestond uit een circuittraining waar vooral veel aandacht werd geschonken aan het trainen van de buikspieren. Dat zullen de pupillen de dag later wel gemerkt hebben!!!!!

Volgende week (dinsdag 17 december) is het alweer de laatste clubtraining van 2014 en staat er waarschijnlijk aerobics op het programma.

Groep A&B trainen nog steeds buiten op de verlichte tennisvelden. Hoewel we super blij zijn met deze tijdelijke locatie zijn de mogelijkheden toch enigszins beperkt. Trainers spreken dan ook  al hun creativiteit aan om een gevarieerde training aan te bieden. In dat licht gezien heeft nestor Wim van de Kreeke onlangs een spectaculaire schans gebouwd en staat er ook nog een wip op zijn  verlanglijstje.

 

Bedankt Wim!!