In de ATB wedstrijd Ouddorp kwam het er pas van ….

Algemeen

20140125-1 Ouddorp atb wedstrijd X-Treme verteranen Anton KoensKABBELAARSBANK Al aan het begin van de Zeeuwse ATB Wintercompetitie werden de eerste luchtbalonnetjes opgelaten maar tijdens de finalewedstrijd in Ouddorp, afgelopen zaterdag, is het er eindelijk van gekomen.

 

 

 

 

Maar liefst negen (!) trotse X-Tremisten (leden en/of ouders van en jeugdtrainers) hadden met elkaar afgesproken om in de B-categorie (Mannen veertig jaar en ouder) ook eens om de hoogste eer mee te strijden.

Sommigen zagen er toch wel tegenop getuige hun uitspraken, sommigen hadden zich nog net voorzien van een nieuw flitsend X-Treme pakje (dan zie je er in ieder geval snel uit) en een enkeling had toch wel stiekem getraind getuige de prestaties of was er “fietsdoping” toegepast (motortje in frame). We zullen het niet weten …..

Kortom, het werd een onderling feestje van jewelste. Aangemoedigd door het talrijk meegereisde publiek lieten de mannen zich van hun beste kant zien. Het leek wel een wereldbekerwedstrijd op het parcours aan de Brouwersdam. Zo fel werd er om ieder plaatsje gestreden. De gevestigde orde werd er zelfs zenuwachtig van, maar halverwege de wedstrijd tekende zich het verdere verloop toch goed af. Ieder had zo z’n plekje gevonden en verdedigde dat met verve.

De deelnemende jeugdtrainers werden gecoacht door de jeugdleden. De rollen waren nu eens omgedraaid.
Opschakelen Jan, opschakelen en doortrappen, dat heb je beneden weer nodig” werd trainer Jan (Reyerse) nu door één van zijn pupillen meegegeven bij de passage op de top van één van de vele duintjes. Alsof je hem zelf hoorde roepen in z’n coachende rol!!

Eenmaal de finish gepasseerd hadden de mannen niet zo veel praatjes meer, uitgestreden en leeggereden. Zo hoort het natuurlijk ook. Alles gegeven in de wedstrijd. Zwijgend ondergingen ze de goede zorgen van de verzorgers en slechts met moeite waren ze te porren voor een groepsfoto. Ik wed dat er de rest van de zaterdag slechts nog “bankzaken” gedaan werden.

Al met al vond men deze actie zo geslaagd dat er nu zelfs plannen gemaakt worden om ook de komende Zomercupwedstrijden mee te gaan doen!
Ook de vrouwen van en/of moeders van laten dat niet op zich zitten, zo werd verteld, ook zij gaan de strijd met elkaar aan in de X-Treme ATB Zomercup mits er voldoende animo voor is.
Een fantastisch idee!!!

Uitslagen gelegenheidsdeelnemers
24 Pieter Moelker
29 Niels Steenblok
33 Richard Piso
35 Leen Schoe
36 Patrick Vader
46 Hans de Jonge
48 Martin de Vrieze
49 Rinus Vermue
56 Jan Reyerse
 
20140125-2 Ouddorp atb wedstrijd X-Treme verteranen collage Anton Koens

Van Anton Koens een collage en een foto van een groep lachende veteranen, wie heeft een goede mop verteld?