Hinder op Patrick Tolhoek MTB parcours vanwege Trail by The Sea

Algemeen

BURGH-HAAMSTEDE – Op zondag 21 februari 2016 wordt de 5e editie van ‘TRAIL BY THE SEA’ gelopen. Deze winterse trailloop vind plaats in de ‘Kop van Schouwen’ op Schouwen-Duiveland, het meest noordelijk gelegen eiland van de provincie Zeeland. De start- en finish zijn dit jaar in Burgh op- en nabij het sportpark van Zuyen en loopt o.a. via Boswachterij Westerschouwen naar het strand.

Sportpromotion Zeeland heeft opnieuw een uniek parcours uitgezet voor de hele marathontrail, halve marathontrail en een loop over 14,0 kilometer, waarbij alle facetten van het traillopen zijn opgenomen en uiteraard de unieke combinatie van zee en land niet uit het oog is verloren.

Er wordt door maar liefst 1400 deelnemers gelopen in de afstanden 14,0 21,1 en 42,2 kilometer en alle drie de trail-routes doen Boswachterij Westerschouwen aan en kruisen op verschillende plaatsen het Patrick Tolhoek  mountainbike parcours.

Zowel trailrunners als mountainbikers gaan soms blind voor hun ultieme persoonlijke prestatie en letten daarbij iets minder op de andere gebruikers. Vandaar deze waarschuwing.

Omdat “Trail by The Sea” een wedstrijd betreft vragen we de bikers om de kruisingen met loop-/wandelpaden voorzichtig te benaderen en de trailrunners voor te laten gaan.