HINDER op Patrick Tolhoek MTB parcours vanaf maandag 11 juli

Algemeen

BURGH-HAAMSTEDE – Mountainbikers op het Patrick Tolhoek parcours in Boswachterij Westerschouwen zullen vanaf maandag 11 juli rekening moeten houden met mogelijke hinder op het eerste deel van het parcours.

Dan wordt gestart met het verwijderen van de Amerikaanse vogelkers. Het werkgebied is het meest oostelijke deel (grenzend aan het Groene Duin en de Zeepeduinen) van de Boswachterij.

Het MTB-parcours blijft toegankelijk, wel kunnen er werknemers op of om de tracks aan het werk zijn.

Aanvullende info werkzaamheden: Deze zomer wordt, in opdracht van de Provincie Zeeland, gestart met verwijderen van Amerikaanse vogelkers in het laatste deel van de Boswachterij Westerschouwen. Het gaat om het meest oostelijke deel. Eerder zijn de bomen van deze exoot in het deel langs de zeereep en in het middendeel al op een meter afgezaagd. De bomen die in deze vakken weer uitgelopen zijn, worden ook dit jaar weer nagelopen en wederom ontdaan van hun bladeren. Door deze methode toe te passen putten we de boom uit en zal uiteindelijk afsterven. Hierdoor krijgen planten, struiken en bomen die hier thuishoren weer een kans om te groeien en komt er meer afwisseling en meer biodiversiteit in het bos.