DOE mee met GROOT onderhoud aan Patrick Tolhoek MTB parcours

Algemeen

20160131-0 Logo NLdoet 2016BURGH-HAAMSTEDE – Op zaterdag 12 maart 2016 organiseert ATB Team X-Treme haar jaarlijkse GROOT ONDERHOUDSDAG aan het Patrick Tolhoek mountainbike parcours in Boswachterij Westerschouwen te Burgh-Haamstede. Dit parcours wordt door vrijwilligers van ATB Team X-Treme onderhouden in samenwerking met Staatsbosbeheer. Dit jaar zoeken we ook de samenwerking met NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

 

 

Het Patrick Tolhoek mountainbike parcours is een recreatieve voorziening van de gemeente Schouwen-Duiveland en Staatsbosbeheer en geldt als een van de mooiste parcoursen in Nederland. En dat willen we graag zo houden.

 

Op zaterdag 12 maart willen we, met een kruiwagen, schop en hark in de hand, het parcours weer voorzien van een toplaag van natuurlijke materialen waardoor de kwaliteit van het parcours wordt verhoogd en het rijden erop weer veiliger maakt.

 

Hiervoor zijn we nog steeds op zoek naar extra handjes die deze onderhoudsklus willen klaren. Staatsbosbeheer zorgt voor de  benodigde natuurlijke materialen. ATB Team X-Treme verzorgt de coördinatie en uiteraard wordt de inwendige mens van de harde werkers prima verzorgd met tussendoortjes en lunch. Dus daar hoef je je niet druk om te maken!

 

Alle hulp is dus van harte welkom en hard nodig!
Onze wens is dat zich 50 vrijwilligers aanmelden om die dag tussen 9.00 en 16.00 uur (of een deel) mee te helpen en te zorgen dat het parcours weer een jaar lang veilig kan worden bereden door Zeeuwse mountainbike liefhebbers én de toeristen die naar Zeeland komen om het Patrick Tolhoek mountainbikeparcours te beleven; een 8,7 km lang onverhard parcours bestaande uit bosgrond, zand en houtsnipperpaden.

 

Locatie
We verzamelen om 9.00 uur bij de tent op het parkeerterrein aan de Adriaan van de Weijdeweg. Van daaruit gaan de verschillende ploegjes op stap.

Adres: Adriaan van de Weijdeweg 1, 4328 PT Burgh-Haamstede (te bereiken via de Bosweg)

 

Aanmelden
In verband met indeling en catering graag tevoren even aanmelden (liefst) via de website van NLdoet of bij Johan Hendrikse . Daarna nemen we contact met je op over eventuele bijzonderheden.

 

We vragen de vrijwilligers, indien mogelijk, hun eigen schep, hark, riek, kruiwagen, etc. (voorzien van naam) mee te nemen. Ook hebben we behoefte aan terreinwagens en aanhangers.

 

Coördinatie en informatie ATB Team X-Treme
Johan Hendrikse, e-mail , 06-22470051

 

 20160131-3  Onderhoud parcours Westerschouwen 2015 - foto Jan Slager20160131-2  Onderhoud parcours Westerschouwen 2015 - foto Jan Slager20160131-1 Onderhoud parcours Westerschouwen 2015 - foto Jan Slager -20160131-4  Onderhoud parcours Westerschouwen 2015 - foto Jan Slager