Goede vooruitzichten voor het NK-MTB

Algemeen

In het Limburgse Landgraaf, waar een parcours was uitgezet rond de skihelling van Snowworld, pakte Junior Milan Vader de leiderstrui in de Dynasys Topcompetitie.  Direct vanaf de start reed Milan weg bij zijn concurrenten Roel van de Stegen en Joris Nieuwenhuis.

20140706-1 Dynasys Landgraaf Milan Vader - foto Ingrid VaderIn de 5 zeer zware ronden bouwde hij zijn voorsprong gestaag uit en kwam met meer dat 2 minuten voorsprong als eerste over de finish. “Dit ging al weer beter dan vorige week in Sittard, daar pakte ik ook de winst, maar nu kon ik echt domineren”.

Na enkele week rust, na het EK in Sankt Wendel, heeft Milan de intensieve trainingen weer opgepakt: “volgende week staat het Nederlands Kampioenschap in Noorbeek op het programma en wil ik mijn titel verdedigen”. “Het belangrijkste doel voor de komende weken is mij goed voorbereiden op heet WK in Hafjell Noorwegen dat in september plaatsvindt”.

Uitslag:
1 Milan Vader SITTARD 301
2 Roel van der Stegen SITTARD 311
3 Joris Nieuwenhuis ZELHEM 312
4 Perry van den Bos SITTARD 329
5 Wiebe Scholten SITTARD  331
6 Bart Pennings BERLICUM NB 322
7 Robin Wendelen BOCHOLT 339
8 David Nordemann NIJMEGEN 309
9 Mart Muskens HEESBEEN 304
10 Landen Beckner HELENA, USA 347

Van de overige Zeeuwen reed Martijn Steenbakker naar een 20e plaats, Erik Boer werd 26e en Marijn de Vrieze 27e bij de Junioren.

Matthijs Eversdijk eindigde als 3e belofte en 14e overall in de categorie Elites/Beloften.
Zaterdag reed Marijn Vermue uit Nisse bij de Nieuwelingen jongens naar een 16e plaats. Daniël Paardekooper, behaalde een mooie 7e plaats bij de Amateurs.

Zoë Mulder pakte afgelopen zaterdag de winst in de MTB Crelan Cup in Sankt Vith (B).