Gezellige finalewedstrijd X-Treme ATB Zomercup in Burgh-Haamstede

Algemeen

20160904-9 Zomercup Burgh-Haamstede Start nieuwelingenBURGH-HAAMSTEDE – Op zondag 4 september is op het Patrick Tolhoek MTB parcours in Boswachterij Westenschouwen de 4e en laatste wedstrijd van de X-Treme ATB Zomercup verreden. Eerdere wedstrijden zijn verreden in Kruiningen, Wolphaartsdijk en het Open Zeeuws kampioenschap in Wemeldinge.

 

 

 

 
Door de regen van in de nacht van zaterdag op zondag lag het parcours er nog redelijk snel bij. Tijdens de wedstrijd wordt op stukken van de normale route gereden, maar dan wel gedeeltelijk in de tegengestelde richting. Bovendien zijn een paar extra technische stukken in de route opgenomen die het nog extra uitdagend maken.

Een groep vrijwilligers heeft ‘s morgens een knusse permanence in het bos gemaakt, de teamtenten van ATB Team X-Treme waren precies groot genoeg om onder te schuilen tijdens het buitje dat vlak voor de prijsuitreiking nog over kwam. De TMZ-jury, dit keer bestaande uit Nico Tolleman, Jan Traas en speaker Wim de Vos floot om 12.30 de eerste jeugdwedstrijd op gang.

Bij de jongste categorie won Maike Tazelaar uit Colijnsplaat. In categorie 2 – 3 ging de winst naar Lauren Molengraaf uit Capelle aan den IJssel. Bij de Jeugd categorie 4 – 7 was Job Blankenstijn uit Kortgene wederom de snelste en bij de Nieuwelingen ging de winst naar Jarmo Visser uit Heinkenszand. Zie de volledige uitslagen op de uitslagenpagina. De foto’s bij het verslag zijn van Cycling pictures Marcel Visser.
 
In totaal deden reden 56 renners mee in Burgh-Haamstede. Er waren deelnemers die de TMZ wedstrijd in Calfven nog in de benen hadden. De wieleragenda is vol, mogelijk heeft dit invloed op het aantal deelnemers. In totaal hebben 139 renners meegedaan aan 1 of meerdere wedstrijden van de zomercup, de meeste deelnemers hadden we bij het Open Zeeuws kampioenschap in Wemeldinge.
 
Bij de Vrouwen ging de strijd vandaag tussen 2 dames. Mieke de Craene uit Evergem won voor Anne van de Swaluw uit Kwadendamme. Astrid den Herder uit Goes kon de wedstrijd jammer genoeg niet uitrijden vanwege een kapotte crank.
 
Bij de veteranen was Dirk Verstraate uit Middelburg duidelijk de sterkste, hij won voor Peter van de Vreede uit Middelburg en Marc Vanacker uit Sint-Niklaas. 
 
Bij de A-categorie was de winst voor Dick van den Berg uit Gapinge, hij won ook het eindklassement. Damy Vader uit Middelburg had dit jaar nog geen wedstrijd van de zomercup meegereden en was daarom best wel een verrassende tweede, voor Christian van Wamelen uit Apeldoorn.
 
Dit jaar bestond de X-Treme zomercup uit 4 wedstrijden. We willen de organiserende comitées Rentoc in Kruiningen, het Wielercomité Wemeldinge, de werkgroep ATB Wolphaartsdijk, TMZ en alle overige vrijwilligers bedanken voor de organisatie van en assistentie bij de wedstrijden.  Suggesties voor de zomercup van 2017 zijn altijd welkom!

 

20160904-2 Zomercup Burgh-Haamstede  Eindklassement 0 - 120160904-3 Zomercup Burgh-Haamstede Podium 2-320160904-4  Zomercup Burgh-Haamstede Eindklassement 4 - 720160904-5 Zomercup Burgh-Haamstede  Podium Nieuwelingen20160904-6  Zomercup Burgh-Haamstede Podium A20160904-7  Zomercup Burgh-Haamstede Podium Veteranen20160904-8  Zomercup Burgh-Haamstede Cat 4 - 720160904-9 Zomercup Burgh-Haamstede Start nieuwelingen20160904-10  Zomercup Burgh-Haamstede Wedstrijd A
 
Voor degene die de smaak te pakken hebben. A.s. zondag 11 september is er een MTB wedstrijd op de Bavelse berg in Breda, zie onderstaande uitnodiging.

 

 

UITNODIGING

Wielervereniging Breda nodigt Mountainbikers van harte uit om deel te nemen aan De Bavelse Berg Cup op 11 September. De inschrijving voor deze wedstrijd is al geopend.
Je kunt je aanmelden via de volgende link: www.wvbreda.nl/bbc

 

 

Je komt dan bij een inschrijfformulier waar je ook kunt aangeven in welke categorie je wilt starten (afhankelijk van je leeftijd).

Nog belangrijk om te vermelden is dat je als jeugd-mountainbiker geen wedstrijdlicentie of basislicentie nodig hebt, je kunt ook deelnemen op een daglicentie/ dagverzekering.

Verdere algemene  info over de Breda Breepark Challenge is te vinden op de site van WV Breda via de genoemde link.

De Permanence (inschrijving) en parkeren is bij Decathlon Breda, Adres: Bavelseparklaan 20, 4817 ZJ Breda

Met vriendelijke groet,

Namens WV breda,

Chanan Hornstra

06-43361445