Geweldig leuk kamp X-Treme jeugd 12-min in Bergen op Zoom

Algemeen

BERGEN op ZOOM – Het zit er weer op, het kamp 2015. Ook al val ik bijna in slaap toch wil ik alvast een verslagje van het kamp voor de site maken, anders kan ik toch niet slapen omdat het zooo geweldig leuk was!

We hadden fantastisch weer, mooie fietsroutes, leuke gidsen (Dennis en Bas) en héééél véél mensen die kwamen helpen gelukkig en vooral, super leuke en gezellige kids!

20150713-1 X-Treme MTB Jeugdkamp 12-min20150713-2 X-Treme MTB Jeugdkamp 12-min

Vrijdag na de ontvangst en nadat alle ouders weg waren was het vooral eerst tijd om te gaan eten. StayOkay had alles prima verzorgd en deed super hun best om het ons naar de zin te maken. Dat de patat voor de barbecue niet bij ons op tafel kwam viel hier en daar tegen maar het eten was prima. Die eerste avond stond verder vooral in het teken van rondrennen en fikkie stoken. En een fikkie is niets zonder hout dus dat hebben we eerst maar even opgehaald. En een fik werd het.

 

Zo warm dat de marshmallows maar even moesten wachten. Natuurlijk ging iedereen op tijd na bed na even lekker gedoucht te hebben, want de volgende dag was het alweer vroeg op om het ontbijt van acht uur te kunnen halen.20150713-3 X-Treme MTB Jeugdkamp 12-min

 

Zaterdag was het vooral een warme dag. De groene fietsroute heeft dan ook wat Team X-Treme zweet gezien. Dennis (een vriend van Jan die ook fietst voor Duchenne Heroes) en Bas (de eigenaar van StayOkay Bergen op Zoom) hadden spontaan en belangenloos twee super mooie routes aaneen geregen. Als extra begeleiding was Raoul ook speciaal van huis gekomen. Mannen, allemaal super bedankt!

 

De tocht werd afgesloten met een pannekoekje voor de trek. Linda en Wendy, die beide dagen de lunch verzorgden, hadden 120 pannenkoeken gebakken en die gingen bijna schoon op, en ze smaakten geweldig.

 

’s Middags na het douchen zijn we lekker ontspannen in het bos een spel levend-statego gaan spelen. Wat hierbij opviel was dat er ook nu weer zoveel gegeten en gedronken werd.

 20150713-5 X-Treme MTB Jeugdkamp 12-min

 

En gegeten en gedronken is er het hele kamp, even wat cijfers: 120 pannenkoeken, 30 bananen, 30 appels, zaken met wortels, 4 komkommers, 10 kilo watermeloen, 40 liter sap, 60 pakjes, 30 müeslirepen, 30 witte, 30 bruine en 30 krentenbollen. En dit alles los van wat we bij de StayOkay aten.

O, ja, mama’s, we hebben gezien dat iedereen wel heeeel veeeel fruit op heeft.

  

’s Avonds was het alweer de laatste keer dat er een vuurtje konden maken dus de herhaling van de avond van te voren. Wel werd er al wat rustiger rondgerend, toch al een beetje moe?

 

 

20150713-4 X-Treme MTB Jeugdkamp 12-minZondag was het een stuk koeler met zelfs eerst een buitje. Terwijl we allen de kamers leegruimden werd het alweer droog en was het eigenlijk perfect weer om te fietsen. Hiervoor was Jürgen samen met Jochem gelukkig naar Bergen op Zoom gekomen, gelukkig want helaas was gids Dennis ziek geworden en Bas was die dag druk met het bedrijf. In drie groepen stond de zwarte route op het programma en dat heeft de route geweten ook. Het ging zelfs zo goed dat de jongste groep besloot om na de broodjeslunch met worstjes en allerlei lekkers er bij (Linda en Wendy, geweldig bedankt dat jullie steeds op tijd met zoveel lekker en goed eten klaar stonden!), geen levend-stratego te gaan spelen maar nog een keer de speurtocht met de zwarte pijltjes te gaan rijden, goed he?

 

 

20150713-6 X-Treme MTB Jeugdkamp 12-minVeel te vlug was ook deze dag weer om en stonden vaders en moeders alweer te trappelen om alle kinderen moe maar voldaan  mee te nemen.

 

Als verrassing had Patrick Vader nog voor iedereen een tas van de Tour de France met heel veel leuke gadgets er in meegegeven.

 

Al met al kunnen we eigenlijk maar een ding zeggen;  Rik, Storm, Job, Thomas, Chris, Senna R, Joran, Tycho, Senna van I, Rob, Elias, Finn, Bart, Alex, Dies, Tom, Frederic, Senna K, Jasmijn, Britt, Nina.
 
Allemaal super bedankt voor alle gezelligheid,

Annette,  André, Jan en Richard

20150713-7 X-Treme MTB Jeugdkamp 12-min