Geheel in stijl naar CyclÉmotion

Algemeen

20150310-1 CyclÉmotion Retro Toertocht Anton Koens - foto Fam. VaderHEINKENSZAND We kennen hem als de opa van ….. en ….. en ook als parcourswacht bij vele wedstrijden die ATB Team X-Treme organiseert of dan zeker als enthousiaste toeschouwer bij andere wielerwedstrijden. Ook wisten we van zijn activiteiten op voetbalgebied, met name in de scheidsrechterswereld, maar het grote geheim werd afgelopen zondag pas, althans voor ons, onthuld.

 

 

 

20150310-1 CyclÉmotion Retro Toertocht Anton Koens - foto Fam. Vader20150310-2 CyclÉmotion Retro Toertocht Anton Koens - foto Fam. VaderIn een rood tenue zonder reclame maar wel met de regenboogbandjes en met een CERA pet (van de CERA fietsen) op zijn hoofd was hij afgelopen zondag al vroeg van de partij tijdens de opening van het Zeeuwse fietsseizoen.

Zo kennen we hem ook bij onze club “helpen waar je kan en op tijd zijn” een ander rekent tenslotte op je. En ook deze keer was hij dus op tijd voor zijn deelname aan de Retro toertocht wat tijdens dit, door CyclÉmotion georganiseerde, evenement op het programma stond.

Uit betrouwbare bron weten we dat hij al weken doende was om zijn stalen ros te poetsen en toergereed te maken. Alles moest kloppen!

Al in de jaren zeventig was Anton, want we hebben het hier over wielerliefhebber Anton Koens, verknocht aan het wielrennen. Niet als wedstrijdrenner maar om te toeren.

Sinds kort heeft hij deze draad weer opgepakt en de Retro toertocht van afgelopen zondag was hiervoor natuurlijk een uitgelezen kans.

We wensen Anton dan ook heel veel succes bij zijn opnieuw aangewakkerde carrière als toerrenner.

Overigens stonden er bij de verschillende WEG- en MTB toertochten zo’n 350 deelnemers aan de start en kende de Retro ruilbeurs een gezellige drukte. Een mooi begin van het Zeeuwse fietsseizoen.