Geef je op voor de cursus Wielertrainer 2 in Honselerdijk (MTB specifiek)

Algemeen

GOES ATB Team X-Treme streeft naar een goede opleiding van haar trainers, zodat zij de bikers de best mogelijke training kunnen geven. Hiervoor hebben we vorig jaar o.a. clinics georganiseerd onder het motto “Train de Trainer” o.l.v. de ervaren instructeurs Edzard van Ewijk, Gerben de Knecht en Richard Dolle. Ook zijn de jeugdtrainers Sebastiaan Poppe en Johan Oosterhuis de schoolbanken weer ingegaan en studeren nu hard voor Wielrentrainer 3. Succes mannen!!

20150115-1 Cursus Wielertrainer 2 - foto KNWUGoed voorbeeld doet volgen denken we dan, want ook onder een aantal andere (jeugd)trainers en assistenten leeft sterk het idee een wielercursus te gaan volgen om hun kennis en kunde over- en repertoire aan trainingen uit te breiden. ATB Team is met dit enthousiasme hartstikke content en heeft hiervoor direct budget beschikbaar gesteld zodat het de cursisten alleen tijd en inzet kost.

We willen echter ook andere leden (of ouders) van ATB Team X-Treme de mogelijkheid bieden om de cursus Wielrentrainer 2 te gaan volgen. Zeker omdat die nu eens betrekkelijk dichtbij (Honselersdijk) en op zondag wordt gegeven. Daarnaast is deze cursus MTB specifiek.

Als je voor vergoeding van de cursuskosten door ATB Team X-Treme in aanmerking wilt komen moet je wel Basis- of Support lid zijn (of worden) en we verwachten uiteraard dat je je gedurende langere tijd en met regelmaat inzet als (assistent) trainer.

Dus grijp je kans en laat even aan de penningmeester weten of je hiervoor interesse hebt! Die zal je dan verder informeren over het vervolg.

Laat ook van je deelname weten als je niet voor vergoeding in aanmerking wilt komen. Wellicht kan er dan wel iets met gezamenlijk vervoer geregeld worden.

 

Cursusgegevens Wielrentrainer 2 (Bron KNWU)

Cursusdata 22-02-2015)*, 01-03-2015, 15-03-2015, 29-03-2015, 19-04-2015, 10-05-2015 (zondagcursus; data nog onder voorbehoud)
)* wordt zeer waarschijnlijk verzet

Locatie: Wielervereniging Westland Wil Vooruit

Wat doet de wielertrainer 2?
De wielertrainer 2 is werkzaam bij een vereniging en voert trainingen uit die door een wielertrainer 3 zijn opgesteld. Hij/zij enthousiasmeert de sporters in hun sportieve en sporttechnische ontwikkeling en zorgt ervoor dat zij met plezier hun sport kunnen beoefenen. Plezier in de sport is een belangrijke voorwaarde.

Opleiding tot wielertrainer 2

Leertraject
Opdrachten bij de vereniging. De opdrachten zijn onder te verdelen in:
1 Geven van trainingen
2 Begeleiden bij wedstrijden
3 Assisteren bij wieleractiviteiten

Bijeenkomsten
Tijdens 4 bijeenkomsten worden onderwerpen behandeld die een directe relatie hebben met de opdrachten. Ze vinden plaats op zaterdagen van 10.00 – 16.00 uur (Red. voor de cursus in Honselersdijk vindt dit op zondag plaats).

Proeven van bekwaamheid (PVB’s)
De PvB’s bestaan uit 1 praktijkbeoordeling en 2 portfoliobeoordelingen.
PVB 2.1  – Geven van trainingen (Praktijkbeoordeling)
PVB 2.2  – Begeleiden bij wedstrijden (Portfolio)
PVB 2.3  – Assisteren bij wieleractiviteiten (Portfolio)

Hoe en wanneer kan ik me aanmelden voor de opleiding Wielertrainer 2?
De eerstvolgende WT-2 opleidingen starten in het voorjaar van 2015. Inschrijven hiervoor kan via de webshop van de KNWU, je komt hier door op deze link te klikken.