Gebruik je kop, Helm op!

Algemeen

20130920 HelmBURGH-HAAMSTEDE Op een mooie zondagmorgen in januari krioelt het van de sportievelingen in Boswachterij Westerschouwen. Alle takken van sport en recreatie zijn goed vertegenwoordigd; ruiters, wandelaars, hardlopers (en joggers) en natuurlijk vele mountainbikers. Een gezellige boel en allemaal in kleurige outfit en op flitsende materialen.

 

 

Het mag een duit kosten kennelijk. Natuurlijk bepaald “het beeld” voor een groot deel de prestatie maar toch lijkt het er op dat sommigen nog steeds het “aanzien” belangrijker vinden dan de eigen veiligheid. Een helm past dan niet in het plaatje. Een modieuze bril breekt evengoed de val en dito muts beschermd je natuurlijk tegen overstekende bomen. Toch?

Onderstaande waarschuwing is dan ook zeker bedoeld voor het gezin (vader, moeder en twee kinderen), de vier stoere vrienden, de solo-biker met gele muts en het stelletje dat zich met huurfietsen op het parcours begaf en allemaal ZONDER HELM op hun harsens.

“Veel wielrenners en mountainbikers dragen tijdens trainingsritten vaak geen helm. Ook als zij alleen fietsen doen zij dit niet. En dat terwijl een ongeval ook dan kan gebeuren. Iedereen komt weleens een tak op de weg, een overstekende hond of plotseling openslaande autodeuren tegen. Redenen genoeg om de helm ook te dragen als je recreatief mountainbiked en traint. Als je hoofd na een val in contact komt met een ondergrond, vermindert een helm de gevolgen (impact).”

 Zie ook: www.voorkomblessures.nl/wielrennen/helm-voor-wielrennen#top